• Cea mai căutată țară pentru relocare este Canada.
  • Peste un milion și jumătate de oameni se gândesc să se mute în Canada.
  • America nu e în top 10 căutări pe Google despre relocare.
  • 1 din 3 tineri de până în 20 de ani vor să plece din România.
  • Tinerii din Gen Z nu sunt mulțumiți de învățământul din România.
  • Investitorii străini cred că PIB-ul României se va dubla până în 2050.

Veste proasta pentru americani chiar după ziua lor – țara tuturor posibilităților nu îi mai atrage pe cei care vor să se mute de la ei din țară. America nu e în top 10 cele mai căutate țări de cei care se gândesc la relocare, conform căutărilor făcute de oameni pe Google.

Câștigători au iești vecinii canadieni, cu peste 1 milion și jumătate dintre căutările despre relocare. Pe locul doi e Australia, iar top 5 e închis de Noua Zeelanda, Spania și Marea Britanie. În top 10 mai sunt și Portugalia, Japonia, Germania, Franța sau Elveția care nu depășesc un milion de căutări pe Google despre relocare.

Printre toate căutările astea sigur găsim și câțiva romani pentru că unul din trei tineri de până în 20 de ani de la noi din țară se gândește să plece în strainate. O analiză ZF arată că tinerii nu sunt mulțumiți de stilul de viață, de oportunitățile de job-uri și nici de modul în care școala îi pregătește pentru piața muncii. Tinerii din Generația Z care sunt deja angajați spun că le lipsesc skill-urile digitale după ce au terminat școala. Cu toate astea, România e privită bine de investitorii din Londra care văd țara noastră ca pe viitorul “tigru al Europei” care își va dubla PIB-ul până în 2050. PIB care e deja la un nivel record de 320 de miliarde de euro.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și