• Taylor Swift a încheiat etapa europeană a turneului său Eras Tour cu un spectacol record pe stadionul Wembley din Londra.
  • Swift a interpretat pentru prima dată live piesa „So Long, London” de pe noul său album.
  • Concertul de pe Wembley a marcat cea de-a 131-a dată din cei doi ani de turneu pentru Taylor Swift.

Taylor Swift a încheiat etapa europeană a turneului său Eras Tour cu un spectacol record pe stadionul Wembley, care a fost plin de surprize, conform BBC.

Vedeta pop a fost însoțită pe scenă de Florence + The Machine și de Jack Antonoff, solistul trupei Bleachers, și-a răsplătit fanii cu premiera unui nou videoclip și a oferit prima interpretare live a piesei „So Long, London”.

A fost al optulea concert al lui Swift pe Wembley în această vară – depășind un record pentru orice cântăreț solo, care a fost stabilit de Michael Jackson cu turneul său Bad în 1988.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

„Tocmai m-ați făcut primul artist solo care a cântat vreodată pe Wembley de opt ori într-un singur turneu”, le-a spus ea fanilor. „Niciodată, niciodată nu vom putea să vă mulțumim îndeajuns pentru asta.” Al optulea spectacol pe Wembley al vedetei a dus-o, de asemenea, la egalarea recordului general pentru cele mai multe nopți în acest loc într-un singur turneu, stabilit de Take That în turneul lor Progress în 2011.

Turneul dominator al vedetei a străbătut Europa toată vara; finalul de pe Wembley marcând cea de-a 131-a dată din cei doi ani de turneu. Numai în Regatul Unit, ea a cântat în fața a aproape 1,2 milioane de oameni, generând un venit estimat la 1 miliard de lire sterline pentru economia țării.

O echipă de geofizicieni din Edinburgh a înregistrat chiar și unde seismice generate de fanii care dansau pe stadionul Murrayfield, care au făcut ca solul să se miște cu un maxim de 23,4 nanometri (nm) în timpul melodiei „Ready For It?”. Datele din Londra au marcat un punct culminant, Swift cântând acolo de mai multe ori decât în oricare alt oraș de pe itinerariul său.

Ea a făcut ca spectacolul final să conteze, aducând-o pe Florence Welch de la Florence + The Machine pentru a face duet pe piesa Florida!!! Apariția cântăreței britanice a declanșat un val de țipete.

Dar orice Swiftie dedicat știe că adevăratul punct culminant al Turneului Eras este setul acustic, în care cântă două „cântece surpriză” care nu fac parte din setlistul obișnuit. Săptămâna trecută, vedetei i s-a alăturat Ed Sheeran pentru a interpreta piesele Endgame și Thinking Out Loud.

Pentru ultima întâlnire de pe Wembley, ea a fost asistată de Jack Antonoff – unul dintre colaboratorii ei de bază pe albume câștigătoare de Grammy precum Folklore și Midnights. Împreună, au cântat un medley pe bază de chitară din Death By A Thousand Cuts și Getaway Car.

Swift a continuat apoi setul acustic la pianul ei, cu debutul live al piesei So Long, London, de pe ultimul ei album The Tortured Poets Department. Fanii au speculat zile întregi dacă va interpreta piesa, despre care se crede că se referă la sfârșitul relației sale cu actorul britanic Joe Alwyn anul trecut.

După ce spectacolul de trei ore și jumătate s-a încheiat și Swift a părăsit scena, ea a difuzat un videoclip nou pe ecranele mari ale stadionului, în timp ce fanii începeau să se îndrepte spre casă.

Pe 29 iulie, trei tinere au fost ucise într-un atac îngrozitor la un curs de dans cu tema Taylor Swift din Southport. Câteva săptămâni mai târziu, vedeta a fost nevoită să anuleze trei concerte la Viena, după ce forțele de securitate au dejucat un potențial atac asupra fanilor ei pe stadionul Ernst Happel.

Se înțelege că Swift a contactat personal victimele înjunghierii din Southport și a publicat o declarație în care spunea că „nu știu cum să transmit condoleanțele mele acestor familii”.

Artista în vârstă de 34 de ani va lua acum o pauză bine meritată, înainte de a relua turneul pentru o ultimă călătorie prin SUA și Canada în toamnă.

Când va ajunge la Vancouver, în decembrie, turneul va fi câștigat aproximativ 2 miliarde de dolari numai din vânzarea de bilete.

Fără îndoială, acesta va fi cel mai mare turneu din toate timpurile – cu venituri mai mult decât duble față de turneul de adio al lui Elton John, care deținea recordul anterior.

Citește și