Tema Met Gala 2025 a fost anunțată. A$AP Rocky, Pharrell Williams și Lewis Hamilton vor fi co-președinți

Vogue a anunțat miercuri că tema pentru Met Gala din 2025 este „Superfine: Tailoring Black Style”, care se inspiră din cartea din 2009 a Monicăi L. Miller, Slaves to Fashion: Black Dandyism and the Styling of Black Diasporic Identity”. Conform publicației, expoziția corespunzătoare de la Muzeul Metropolitan de Artă din New York va prezenta „articole de îmbrăcăminte, picturi, fotografii și multe altele – toate explorând stilul de neșters al bărbaților de culoare în contextul dandyismului, din secolul al XVIII-lea până în zilele noastre”, scrie Billboard.

„Expoziția va explora stilul de neșters al bărbaților de culoare în contextul dandyismului, din secolul al XVIII-lea până în zilele noastre”, se arată într-o postare pe Instagram. Codul vestimentar pentru eveniment va fi dezvăluit în lunile următoare.

Dandyismul – un stil vestimentar masculin și un cod de conduită definit prin ținutele sale adaptate, rafinament, eleganță sartorială și maniere de gentleman – a fost predominant în comunitatea neagră timp de secole. Dandyismul negru este cunoscut pentru faptul că a integrat vestimentația masculină europeană cu o estetică africană, marcând rezistența socială și culturală prin combaterea stereotipurilor devastatoare la adresa bărbaților de culoare de-a lungul anilor 1800 și 1900.

Ca urmare, pentru prima dată în istorie, co-președinții din acest an sunt toți bărbați de culoare. Colman Domingo, Lewis Hamilton, A$AP Rocky, Pharrell Williams se vor alătura redactorului-șef al revistei Vogue, Anna Wintour, în calitate de copreședinți ai Galei Met 2025, alături de președintele onorific LeBron James. Met Gala 2025 va avea loc pe 5 mai 2025, la Metropolitan Museum of Art.

Exit mobile version