• Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani.
  • Anunțul a fost făcut de purtătorul ei de cuvânt.
  • Artista suferea de o boală, a spus acesta.

Artista Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani, scrie Sky News. Anunțul a fost făcut de purtătorul ei de cuvânt. Într-o declarație, acesta a spus: „Tina Turner, Regina rock’n roll-ului, a murit în pace astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția”.

„Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”.

Artista a câștigat opt premii Grammy și a fost inclusă în „Rock ‘n’ Roll Hall of Fame” în 2021 ca artistă solo. Printre vedetele mai tinere care au simțit influența ei se numără Beyonce, Janet Jackson, Janelle Monae și Rihanna.

Recomandări

PUTIN AMENINȚĂ COREEA DE SUD
CÂND VOR FI ALEGERILE PREZIDENȚIALE?
FALCO A INTERZIS DEBARCAREA TURIȘTILOR
RUSIA ATACĂ MASIV UCRAINA
LGBTQ+ SE OPUNE POLITICII LUI ORBAN
SWIFT FACE SELFIE CU CHARLOTTE ȘI GEORGE

Născută în Tennessee, într-o familie de fermieri, Tina s-a făcut remarcată pentru prima dată ca una dintre cântărețele de acompaniament ale trupei soțului ei, „The Kings of Rhythm”. În scurt timp, a devenit liderul trupei, iar cuplul a cunoscut succesul comercial cu „Fool in Love” și „It’s Gonna Work Out Fine”, care au intrat în topurile americane, la începutul anilor ’60.

Printre celelalte hituri ale celor doi se numără și „Nutbush City Limits”, din 1973, despre orășelul în care s-a născut Tina. Într-un interviu acordat în 2018, Turner a declarat: „Oamenii cred că viața mea a fost grea, dar eu cred că a fost o călătorie minunată. Cu cât îmbătrânești mai mult, cu atât îți dai seama că nu contează ce s-a întâmplat, ci cum faci față”.