• Jean-Pail Hevin, unul dintre cei mai buni ciololatieri, vine pe Champs Elysee.
  • Dacă dorești arome de fructe și o selecție de ciocolată, mergi la Pierre Hermè.
  • Chef Alain Ducas iți oferă cea mai bună înghețată cu ciocolată și produse vegane cu lapte de cocos.

Ai poftă de dulce? Atunci îți spun că Salonul Ciocolatei are loc la Paris. Toți marii ciocolatieri din Franța se întâlnesc peste o lună la Parc de Versailles. Dar nu trebuie să aștepți dacă vrei să deguști o ciocolată bună. Care ar fi cei mai buni producatori?

Care sunt ciocolatierii pe care îi preferi?

Cel mai important este ca salonul să dețină un laborator propriu și ciocolata să fie proaspătă. Apoi, desigur, ingredientele să fie de cea mai bună calitate. Și nu în ultimul rând, ciocolatierul să fie un artist. Să dețină, adică, secretul marilor șefi. Nu vă lăsați păcăliți de rețelele internaționale. Ele vor avea cu siguranță produse ieșite din fabrică. O ciocolată adevărată nu conține conservanți și nu se păstrează mai mult de câteva săptămâni.

Cel mai la îndemână, la Paris, este să dai o rață pe Champs-Élysées. Vei găsi salonul Jean-Paul Hévin. De la ciocolata pralinate, ganache sau brută, la macarons sau patiserii sofisticate, nu ai, cum spune francezul, decât „l’embarras du choix” – dificultatea de a alege.

Recomandări

HACKERII LUI TRUMP
IOHANNIS ARE UNDĂ VERDE
IOHANNIS NU POATE CANDIDA CA INDEPENDENT
DISCUȚIILE CONTINUĂ
BIDEN CONVOACĂ SUMMIT PENTRU UCRAINA
PICHAI LANSEAZĂ ROBLOX PENTRU COPII

Apoi, tot în câteva puncte din centrul capitalei, Pierre Hermé îți oferă patiserii cu cele mai subtile arome de ciocolată, cu ganache în nuanțe de mango, roz, portocale sau fructe de pădure. În sfârșit, dacă ești un pasionat pur și dur al ciocolatei, îți recomand Alain Ducasse. Celebrul „chef” este inegalabil și când este vorba despre înghețată, în care vei regăsi aromele celei mai subtile ciocolate. Un „must” este ciocolata vegană, cu lapte de cocos.

Ai grijă, așadar, când îți alegi ciocolata. Nu orice renume este suficient ca să ai o experiență cu adevărat fabuloasă.

Citește și