• Aerosmith a anunțat că nu va mai avea concerte, după un ultim turneu de 40 de concerte.
  • Trupa a anunțat și datele turneului, denumit „Peace Out”, care va începe pe 2 septembrie în Philadelphia.
  • Seria de 40 de concerte, care include o oprire în orașul natal al trupei, Boston, în ajunul Anului Nou, se va încheia pe 26 ianuarie la Montreal.

Aerosmith a anunțat că nu va mai avea concerte, după un ultim turneu de 40 de concerte. „După 50 de ani, 10 turnee mondiale și după ce am cântat pentru peste 100 de milioane de fani, este timpul pentru o ultimă ieșire”, se arată într-un comunicat publicat luni.

„Nu este un adio, ci PEACE OUT!”, au adăugat colegii de trupă Steven Tyler, Joe Perry, Tom Hamilton și Brad Whitford într-o declarație comună. „Pregătiți-vă și veniți, veți avea parte de cel mai bun spectacol din viața noastră”. Între timp, toboșarul Joey Kramer va lipsi din turneul de adio pentru „a-și concentra atenția asupra familiei și sănătății”, de la turneul de rezidență al trupei din Las Vegas de anul trecut, scrie The Independent.

Trupa de la Rock & Roll Hall of Fame a anunțat și datele turneului, denumit „Peace Out”, care va începe pe 2 septembrie în Philadelphia. Seria de 40 de concerte, care include o oprire în orașul natal al trupei, Boston, în ajunul Anului Nou, se va încheia pe 26 ianuarie la Montreal. „Cred că era și timpul”, a declarat chitaristul Joe Perry.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Ce spune chitaristul trupei

Perry a declarat că grupul, format din solistul Tyler, basistul Hamilton, bateristul Kramer și chitaristul Whitford, a învățat multe din punerea în scenă și producția recentei lor rezidențe din Vegas. Perry crede că a sosit momentul să își ia rămas bun, mai ales că fiecare membru fondator al trupei are peste 70 de ani. Tyler, în vârstă de 75 de ani, este cel mai în vârstă membru al grupului.

De-a lungul anilor, Aerosmith, care s-a format în 1970, a adunat patru premii Grammy. Trupa a rupt granițele care intersectează rockul și hip-hop-ul cu colaborarea epică cu Run-DMC pentru „Walk This Way”. Aerosmith a susținut spectacolul din pauza Super Bowl în 2001 și chiar a avut propria atracție într-un parc tematic în 1999 la Disney World din Florida și mai târziu la Paris, odată cu lansarea cursei „Rock ‘n’ Roller Coaster Starring Aerosmith”.

Înainte ca turneul de 40 de concerte să se încheie, Perry a spus că ar putea fi adăugate și alte orașe din țară și din străinătate. „Este ultimul turneu de adio, dar am sentimentul că va mai continua o vreme”, a spus el. „Dar nu știu de câte ori ne vom întoarce în aceleași orașe. Este foarte posibil să fie ultima dată”.

Citește și