• Pentru creștini, vinul reprezintă sângele lui Hristos care s-a vărsat pentru omenire
  • Un vin bun îți oferă și o experiență culinară de neuitat pe care să o ai pentru masa pascală
  • Vinul roșu, care reprezintă sângele lui Hristos, este potrivit pentru masa de Paște

Tu ce vin bei la masa de Paște? Pentru creștini, vinul reprezintă sângele Mântuitorului care s-a vărsat pentru mântuirea omenirii. Astfel, acesta nu trebuie să lipsească din meniul de Paște, care este unul bogat pe mesele noastre. Somelierii recomandă asocierea mâncării cu un vin care va face experiența festivă una de neuitat.

„În primul rând, aș începe cu un spumant, la început de masă, un spumant românesc, chiar de la Rhein Extra, un spumant din struguri Chardonnay, spumant alb, care merge foarte bine cu aperitive, cu drobul, cu ouăle”, conform lui Daniel Borțeanu, somelier.

De altfel, experții recomandă evitarea vinurilor dulci și demidulci pentru masa de Paște. Pentru a fi în ton cu simbolistica sângelui lui Hristos, aceștia susțin că vinul roșu este potrivit pentru masa pascală.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

„Evităm, totuși, vinurile dulci și demidulci pentru începutul mesei de Paști. Vinul roșu este sângele Domnului, până la urmă, simbolistic vorbind și chiar potrivit pentru ziua de Paște, dar vinul roșu consistent, expresiv, cel care nu numai că se asociază cu mâncarea gătită, special pentru evenimentul de Paște”, declară Gabriel Roceanu, somelier.

Citește și: