Umorul bate pandemia. Cum au petrecut românii lunile de lockdown

Acum un an am renunțat, fără să ne dorim asta, la rația de libertate. Președintele Iohannis a declarat stare de urgență când planeta era lovită de pandemia Covid, dar oamenii încă nu o luau prea în serios.

Am învățat să pierdem drepturi, obiceiuri, întâlnirile cu cei apropiați și tot ceea ce până atunci însemna viață normală. Un singur lucru însa nu ne-am pierdut: umorul. Ca la un semn, omenirea a amestecat suferința adusă de boală cu hazul de necaz. Și a câștigat.

Oamenii și-au dat seama, din instinct, că toți pot fi bucatari. Au suferit fără restaurante, dar și-au condimentat viața.

La începutul izolarii, cumpărau din magazine tot ce prindeau. A început goana după mâncare, dezinfectant și hartie igienica. Pentru că sportul a intrat în vacanță forțată, fotbaliștii au inventat un nou challenge – jocul cu hârtia – noul sport mondial.

Și sălile de sport au fost închise. Nicio problemă: dormitoarele, sufrageriile și bucătăriile, au devenit locul perfect pentru fitness.

Călătoriile au fost interzise, așa ca avioanele au ramas la sol. Însă pentru imaginație, limita e cerul. Supra-solicitați în pandemie, medicii au intrat și ei în joc.

Munca de acasa i-a făcut pe pământeni să accepte: Covidul nu glumește, ei însa – da. Uneori fara voia lor.

Exit mobile version