• O fotografie reală a câștigat două premii la un concurs A.I.
  • Miles Astray a folosit un Nikon D750 pentru poza câștigătoare.
  • Juriul concursului 1829 Awards a descalificat fotografia.

Miles Astray, fotograf, a câștigat competiția cu Inteligența Artificială, la cea mai frumoasă fotografie. Fotograful a înscris o poză cu o pasăre flamingo la un concurs de creații A.I. Rezultatul a provocat o mare dezbatere despre artă și A.I.

Miles Astray a înscris fotografia unui flamingo în concursul AI Photography 1829 Awards. Fotografia, numită „F L A M I N G O N E”, a câștigat două premii: unul în categoria juriului și unul la votul publicului. Astray a realizat fotografia în 2022, în Aruba, cu un Nikon D750 și un obiectiv de 50mm. El a înscris fotografia în categoria A.I. pentru a sublinia implicațiile etice ale tehnologiei AI în fotografie. Fotografia nu a fost generată de A.I., dar a păcălit juriul și publicul prin frumusețea sa naturală.

De ce a fost descalificată fotografia lui Miles Astray din concursul A.I?

Fotografia lui Miles Astray a fost descalificată de 1829 Awards deoarece nu îndeplinea cerințele categoriei A.I. Organizatorii au recunoscut că aceasta a fost intenția fotografului, dar au dorit să protejeze integritatea competiției și șansele celorlalți participanți. Într-un comunicat pentru Petapixel, un reprezentant al concursului a declarat că fotografia nu era eligibilă pentru categoria imagini generate de AI, dar au înțeles punctul de vedere al lui Astray privind limitele și pericolele tehnologiei AI în fotografie.

Recomandări

SUA APĂRĂ COREEA DE SUD
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?
RUSIA AMENINȚĂ SUA
COALIȚA DECIDE DATA PREZIDENȚIALELOR
CER DAUNE DE LA NASA

Ce a declarat Miles Astray despre fotografia sa și concursul A.I.?

Miles Astray a explicat că și-a înscris fotografia în concursul A.I. pentru a evidenția frumusețea naturii și a pune în discuție implicațiile etice ale tehnologiei A.I. El nu demonizează tehnologia nouă, ci îi recunoaște potențialul și, în același timp, îi vede clar limitările și pericolele. Fotografia sa a fost un gest simbolic pentru a atrage atenția asupra acestor aspecte. Astray consideră că natura este cea mai fantastică și creativă sursă de inspirație și dorește să provoace o dezbatere privind utilizarea A.I. în artă și fotografie.

Citește și