• Printre milioanele de candidaţi chinezi care susţin „gaokao”, echivalentul bacalaureatului, se numără Liang Shi, un milionar în vârstă de 56 de ani care îşi încearcă norocul pentru a 27-a oară.
  • „Gaokao” este un examen crucial în China, care determină accesul la cele mai bune universități și reprezintă o cvasi-garanție pentru un statut social înalt și oportunități de angajare.
  • Liang Shi a fost supranumit „ireductibilul gaokao” și a susținut examenul de 26 de ori în ultimele patru decenii, deși nota obținută nu i-a permis să intre la universitate

Printre milioanele de candidaţi chinezi care susţin „gaokao”, echivalentul bacalaureatului, se numără Liang Shi, un milionar în vârstă de 56 de ani care îşi încearcă norocul pentru a 27-a oară.

„Gaokao” este un examen crucial în China, care determină accesul la cele mai bune universități și reprezintă o cvasi-garanție pentru un statut social înalt și oportunități de angajare.

Liang Shi a fost supranumit „ireductibilul gaokao” și a susținut examenul de 26 de ori în ultimele patru decenii, deși nota obținută nu i-a permis să intre la universitate. Cu toate acestea, el este hotărât să încerce din nou și își propune să se relaxeze și să se bucure de timpul liber în cazul în care va reuși la cea de-a 27-a încercare.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Liang Shi și-a început cariera cu un loc de muncă la o fabrică înainte de a-și fonda propria companie de materiale de construcții, care a ajuns să aibă succes.

Citește și: