• Blinken a fost într-o vizită în Kiev, pe fondul luptelor tot mai grele din Ucraina.
  • Secretarul de stat american a declarat că „noul pachet de armament va avea un impact semnificativ pe câmpul de luptă din Ucraina”.
  • După întâlnirea cu Zelenski, Blinken a făcut show într-un bar din Kiev.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a fost surprins cântând la chitară „Rocking to the Free World” într-un bar din Kiev, după întâlnirea cu Zelenski, scrie The Hill.

Nu este prima dată când Blinken își etalează abilitățile muzicale. La un eveniment la Departamentul de Stat, toamna trecută, Secretarul de Stat american a interpretat clasicul Muddy Waters din 1954 „Hoochie Coochie Man”. De asemenea, a lansat mai multe melodii pe Spotify sub numele Ablinken.

Antony Blinken a efectuat o vizită surpriză la Kiev pe 14 mai, unde a fost primit de președintele ucrainean Volodimir Zelenski. În cadrul acestei vizite, Zelenski i-a cerut lui Blinken sisteme PATRIOT suplimentare pentru apărarea orașului Harkov. Blinken a subliniat că noul pachet de armament american va avea un impact semnificativ pe câmpul de luptă din Ucraina, consolidând astfel sprijinul acordat de Statele Unite.

Recomandări

LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR
CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA

În ultimele zile, în atacuri tot mai intense de-a lungul frontierei de nord-est, trupele lui Putin au capturat în jur de 100 până la 125 de kilometri pătrați în regiunea Harkov, care include cel puțin șapte sate, potrivit analiștilor de monitorizare din surse deschise. Deși majoritatea acestor sate erau deja depopulate, mii de civili din zonă au fugit din cauza luptelor.