• Ultimul film al lui Russell Crowe, „The Pope’s Exorcist” , a fost criticat de Asociația Internațională a Exorciștilor (IAE).
  • În trailerul lansat luna trecută, filmul de la Sony Pictures susține că este „inspirat din dosarele reale ale părintelui Gabriele Amorth, Exorcistul Șef al Vaticanului” .
  • Deși Biserica Catolică recunoaște în mod oficial exorcismul, adepții săi îl consideră o rămășiță medievală care se bazează pe superstiții pentru a întări devoțiunea religioasă.

Controversatul film al lui Russell Crowe, The Pope’s Exorcist\ Exorcistul Papei” , a fost criticat de exorciștii de la Vatican înainte de lansarea sa de vineri, scrie Daily Mail.

Actorul, în vârstă de 59 de ani, oferă o interpretare înfricoșătoare în rolul regretatului Părinte Gabriele Amorth, exorcistul-șef al instituției religioase, care a murit în 2016 după ce a devenit unul dintre cei mai faimoși și respectați exorciști din Biserica Catolică.

Însă Asociația Internațională a Exorciștilor (IAE) a catalogat filmul drept neserios” , afirmând totodată că titlul este „lipsit de încredere” .

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aceștia au continuat spunând că filmul ridică publicului îndoieli inacceptabile” cu privire la cine este adevăratul dușman, diavolul sau puterea ecleziastică” .

Rezultatul final este de a insufla convingerea că exorcizarea este un fenomen anormal, monstruos și înfricoșător, al cărui unic protagonist este diavolul, ale cărui reacții violente pot fi înfruntate cu mare dificultate. Acest lucru este exact opusul a ceea ce se întâmplă în contextul exorcismului celebrat în biserica catolică.” , a precizat grupul într-un comunicat.

Deși Biserica Catolică recunoaște în mod oficial exorcismul, adepții săi îl consideră o rămășiță medievală care se bazează pe superstiții pentru a întări devoțiunea religioasă.

Russell a dezvăluit recent o întâmplare care a avut loc în timp ce filma noua peliculă.

Câștigătorul premiului Oscar a spus că, după ce a terminat filmările la The Pope’s Exorcist într-o zi, a găsit o pasăre moartă pe pragul ușii sale. Cu toate acestea, starul din Gladiator a respins rapid ideea că incidentul ar fi fost opera unei forțe malefice.

Povestind întâmplarea pe rețelele sociale Joe Russell, care locuiește la o fermă din nordul statului New South Wales, a declarat că el crede că un animal sălbatic a fost responsabil pentru ce s-a întâmplat.

Incidentul a avut loc în timp ce Russell filma Exorcistul Papei în Irlanda.

Cred că, în cazul multor lucruri de acest gen, totul depinde de ceea ce ești pregătit să accepți și dacă poți sau nu să rămâi obiectiv” , a spus el.

Russell îl interpretează pe părintele Amorth, care a scris două cărți care detaliază povești înfiorătoare despre posedarea demonică. Moartea sa a provocat doliu național în Italia, unde se estimează că 500.000 de persoane vizitează un exorcist în fiecare an.

Citește și:

Super Mario Bros Movie doboară recorduri. Filmul are cea mai de succes deschidere globală din toate timpurile pentru un film de animație

VIDEO. Actorul Dwayne Johnson dezvăluie planurile pentru relansarea live-action a filmului „Moana”

VIDEO. Apare filmul Barbie. Cine sunt actorii care vor juca personajele Barbie și Ken