• Mia le Roux a devenit prima concurentă surdă care a fost încoronată Miss Africa de Sud, inspirându-i pe cei excluși să-și urmeze visele.
  • Le Roux folosește un implant cohlear și a trecut prin doi ani de terapie logopedică înainte de a-și rosti primele cuvinte.
  • Concursul a fost marcat de controverse, după ce finalista Chidimma Adetshina s-a retras din competiție în urma unor acuzații legate de cetățenia sa.

Mia le Roux a devenit prima concurentă surdă care a fost încoronată Miss Africa de Sud, scrie The Independent.

Le Roux, în vârstă de 28 de ani, diagnosticată cu pierdere profundă a auzului când avea un an, a spus în discursul său de acceptare că speră că victoria ei va inspira tinerii și femeile care s-au simțit excluși să-și urmeze „cele mai sălbatice vise”.

View this post on Instagram

A post shared by Miss South Africa (@official_misssa)

Recomandări

HACK-URI FURATE
COLABORAREA E CHEIA
AJUNG ÎN 15 MINUTE
LOCAL, DAR LA ALȚII
LOVATO LANSEAZĂ DOCUMENTAR
NU NE MAI VINDECĂ NIMIC

„Sunt o surdă mândră din Africa de Sud și știu ce înseamnă să fii exclusă. Dar datorită Organizației Miss Africa de Sud, am intrat în lumea inclușilor și vreau să construiesc o punte între aceste două lumi”, a spus ea.

„În calitate de Miss Africa de Sud, vreau să colaborez cu guvernul, cu corporațiile din Africa de Sud și cu oricine este capabil să ajute. Pentru a-i ajuta pe cei excluși din punct de vedere financiar sau pe cei care sunt capabili să-și atingă cele mai nebunești vise, așa cum sunt eu în seara asta”.

Le Roux folosește un implant cohlear pentru a-și ajuta auzul și a primit doi ani de terapie logopedică înainte de a-și rosti primele cuvinte.

Ea primește un premiu în numerar de 53.371 de dolari, un Mercedes Benz și un apartament de lux mobilat ca premiu câștigător.

Concursul Miss Africa de Sud a fost plin de controverse de când studenta la drept Chidimma Adetshina, în vârstă de 23 de ani, a fost declarată una dintre finaliste pe 1 iulie.

Născută dintr-un tată nigerian și o mamă sud-africană în orașul Johannesburg Soweto, Adeshina a fost supusă unor abuzuri persistente, punând la îndoială naționalitatea ei.

Odată cu alăturarea miniștrilor cabinetului și solicitarea unei anchete cu privire la cetățenia ei, Adeshina a ajuns să se retragă de la concurs pe 8 august, după ce Ministerul Afacerilor Interne a susținut că există „prime indicii ” că mama ei ar fi furat identitatea unei femei din Africa de Sud.

„După multă analiză atentă, am luat decizia dificilă de a mă retrage din competiție pentru siguranța și bunăstarea familiei mele și a mea. Cu sprijinul deplin al Organizației Miss Africa de Sud, plec cu inima plină de recunoștință. pentru această experiență uimitoare”, a scris Adeshina.

Citește și