• Exercițiul militar va avea loc în luna aprilie timp de 10 zile.
  • Șeful Statului Major al Armatei atrage atenție asupra pericolului.
  • Europa continuă să investească într-un „Schengen militar”.

Cât de protejată este România de amenințarea reprezentată de Rusia? Aflăm anul viitor, când Franța trimite 10.000 de militari pentru un exercițiu militar în țara noastră.

Ministerul Francez al Apărării a anunțat planurile pentru exercițiul NATO, Dacian Spring 2025. Timp de 10 zile, mii de militari, 50 de tancuri Leclerc, sute de vehicule de infanterie, zeci de obuziere vor fi dislocate în țara noastră. „Există pericol, există urgenţă. Există pericol pentru că ameninţările cu forţa sunt acolo” spune şeful Statului Major al Armatei, generalul Pierre Schill. Exercițiul militar la scară largă din România va avea loc în luna mai.

Armata Franţei va disloca o brigadă completă pe flancul estic al Europei în primăvara anului 2025. Parte a exerciţiului NATO Dacian Spring 2025, manevra va fi una dintre numeroasele semnale strategice trimise în următoarele nouă luni de Franţa potenţialilor săi adversari, se arată pe site-ul Ministerului francez al Apărării.

Recomandări

PUTIN ORGANIZEAZĂ BRICS
UN MECI MAI PROST
SEX SAU BEAUTY?
SUA ÎȚI PROTEJEAZĂ DATELE
FRANȚA APĂRĂ ROMÂNIA
SPECTACOL PE CER

Brigada Centaur îşi va mobiliza toate resursele pentru a întări batalionul misiunii Eagle de la Cincu, dar nu numai, deoarece comandamentul studiază trimiterea simultană a unui subgrup aeromobil al aviaţiei uşoare a Armatei (ALAT). Condusă de Forţele Terestre (CTE), operaţiunea va fi, de asemenea, inter-aliată, cu un batalion belgian chemat să sprijine militarii francezi.

Citește și