• Armata Israeliană este gata de acțiuni militare în nord, împotriva Libanului.
  • Premierul Netanyahu și-a scurtat vizita în SUA și a plecat spre Israel.
  • Netanyahu a fost acuzat că și-a sărbătorit fiul în Florida.

Israelul desfășoară mai multe atacuri aeriene în această dimineață asupra Libanului, după ce 12 copii și adolescenți au fost uciși și alții 30 răniți sâmbătă seara pe un teren de fotbal din localitatea Majdal Shams, din Înălțimile Golan. Armata Israelului a dat vina pe gruparea Hezbollah din Liban, care ar fi folosit în atac o rachetă iraniană.

Printre ţintele loviturilor aeriene s-au aflat depozite de armament şi infrastructuri de luptă, au comunicat duminică pe Telegram forţele armate israeliene, care au prezentat şi înregistrări video cu riposta. Agenţia citată nu a fost în măsură să verifice filmările respective.

Autorităţile israeliene au anunţat că lovitura cu rachetă atribuită grupării Hezbollah, susţinute de Iran, a ucis sâmbătă 12 oameni, printre care şi copii. A fost cel mai sângeros atac împotriva Israelului de la începutul conflictului din Gaza.

Recomandări

„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
S.O.S SECRET SERVICE
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA

ONU a cerut ambelor părţi să manifeste reţinere, în timp ce Statele Unite şi-au reafirmat sprijinul pentru securitatea Israelului şi împotriva „tuturor grupărilor teroriste susţinute de Iran, inclusiv Hezbollah din Liban”.

„12 copii israelieni au fost uciși aseară și mulți alții răniți pe un teren de fotbal în timpul atacului cu rachete lansat de organizația teroristă Hezbollah din Liban asupra orașului Majdal Shams din nordul #Israelului,ce are o populație majoritară de druzi.

Masacrul de ieri reprezintă depășirea tuturor liniilor roșii din partea Hezbollah. Aceasta nu este o acțiune a unei armate împotriva altei armate, ci un tir de rachete deliberat lansat de o organizație teroristă asupra civililor. #Israelul își va exercita dreptul și datoria la autoapărare și va răspunde în consecință.

Lumea trebuie să condamne Iranul și numeroasele sale filiale teroriste: Hezbollah, Hamas, Houthi: să declare Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran (IRGC) drept organizație teroristă și să impună sancțiuni paralizante Iranului”, transmite misiunea diplomatică a Israelului în România.

Citește și