• Treisprezece voci influente au adus un omagiu celor 13 femei ținute în captivitate de Hamas timp de 365 de zile.
  • Forumul pentru Ostatici și Familii Dispărute a lansat o campanie pe rețelele sociale sub hashtag-ul #BringThemHomeNow.
  • Președintele Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris au făcut declarații cu privire la aniversarea atacului.

Treisprezece voci influente se exprimă într-un omagiu adus celor 13 femei care au fost ținute în captivitate de Hamas timp de 365 de zile, conform The Hollywood Reporter.

Cu ocazia împlinirii unui an de la cea mai mortală zi din Israel, 7 octombrie, când aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise și alte aproximativ 250 au fost luate ostatice de gruparea teroristă, Forumul pentru Ostatici și Familii Dispărute a reunit 13 activiști recunoscuți pentru a vorbi despre femeile care rămân ostatice în timpul războiului Israel-Gaza.

Postat pe social media cu mișcarea lor #BringThemHomeNow, coaliția, care s-a format după atacul din 7 octombrie 2023, a distribuit videoclipul și a etichetat fiecare participant.

Recomandări

NOBEL PENTRU MEDICINĂ
UCRAINA LOVEȘTE CRIMEEA
ISRAEL LUPTĂ SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ
PRIMAR UCIS ÎN MEXIC
UN AN DE RĂZBOI, RESTUL ZILE
UN AN DE RĂZBOI, CÂTE ZILE

„13 femei au fost ținute în captivitate timp de 365 de zile. 13 voci puternice ni s-au alăturat pentru a vorbi despre fiecare dintre femeile ținute ostatice”, se arată în postare, în timp ce participanții și-au citit numele și și-au împărtășit poveștile.

Activiștii din videoclip sunt producătorul/prezentatorul Andy Cohen, actrițele Ginnifer Goodwin, Mayim Bialik, Emmanuelle Chriqui, Patricia Heaton și Debra Messing, comedianta de la Saturday Night Live Chloe Fineman, artista Zoe Buckman, creatoarea de modă Rebecca Minkoff, Prințesa iraniană Noor Pahlavi și influencerii Emily Austin, Adela Cojab Moadeb și Baby Ariel.

Cele 13 femei care rămân ostatice sunt Romi Gonen, 24 de ani; Naama Levy, 20 de ani; Liri Albag, 19 ani; Ofra Keider, 70 de ani; Shiri Bibas, 33 de ani; Inbar Hayman, 27 de ani; Emily Damari, 27 de ani; Karina Ariev, 20 de ani; Agam Berger, 20 de ani; Doron Steinbrecher, 31 de ani; Arbel Yehoud, 29 de ani; Daniella Gilboa, 20 de ani; și Judy Weinstein Haggai, 70 de ani.

Videoclipul vine după mai multe mișcări organizate din partea unor voci de la Hollywood care solicită returnarea celor 101 ostatici israelieni încă reținuți de Hamas. Recent, 62 de interpreți și artiști – din televiziune, film, modă, reality TV și social media – și-au semnat numele într-o scrisoare adresată Președintelui Joe Biden și vicepreședintelui Kamala Harris, în care solicită „o pace durabilă în Orientul Mijlociu și recunosc că primul pas esențial către această pace este returnarea de către Hamas a celor 100 ostatici rămași”.

Atât Biden, cât și Harris au făcut declarații cu privire la aniversarea de luni. „Nu voi uita niciodată oroarea din 7 octombrie 2023, când teroriștii Hamas au atacat cu brutalitate Israelul”, a scris Harris. „Nu voi înceta niciodată să lupt pentru eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv a celor șapte cetățeni americani, vii și decedați, încă reținuți”.

În declarația sa completă, Biden a spus: „Nu vom renunța niciodată până când nu vom aduce acasă în siguranță toți ostaticii rămași”. De asemenea, el a condamnat cu fermitate „creșterea vicioasă a antisemitismului în America și în întreaga lume”, amintindu-și de „brutalitatea de nedescris” a atacului din 7 octombrie.

Nu vom înceta să lucrăm pentru a ajunge la un acord de încetare a focului în Gaza care să aducă ostaticii acasă, să permită o creștere a ajutorului umanitar pentru a ușura suferința de pe teren, să asigure securitatea Israelului și să pună capăt acestui război”, a scris el.

Războiul de represalii al Israelului în Gaza a provocat moartea a peste 40.000 de palestinieni, potrivit Ministerului Sănătății condus de Hamas.

Citește și