• Aproximativ 140 de angajați ai Filarmonicii Oltenia sunt în șomaj tehnic
  • Artiștii susțin că nu au voie în instituție nici pentru repetiții
  • Angajații Filarmonicii primesc 75% din salariul brut

Artiștii Filarmonicii Oltenia din Craiova cântă acum în semn de protest. Sunt în șomaj tehnic pentru a treia oară de când a început pandemia.

Ei cer demisia șefului Filarmonicii, pe care-l acuză de abuzuri și management defectuos. Însă Gabriel Zamfir neagă toate acuzațiile. Spune că angajații au fost trimiși în șomaj tehnic pentru că nu sunt bani de salarii.

„Deci, acesta e scorul sclavilor! Căci asta am devenit”, spune unul dintre artiști.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

„Au venit alții, colaboratori, să cânte pe scena filarmonicii, și noi am stat acasă. Un lucru pe care noi îl dezavuăm. Noi vrem să cântăm. Noi vrem să muncim.Noi nu vrem să stăm”, a spus Dorin Măciucă, liderul sindicatului.

Așa ni s-a comunicat că nu avem ce să căutăm în instituție. Și, ca atare… Asta este o trompetă. Eu stau la bloc, vă dați seama că nu se poate studia la bloc”, a mărturisit David Săndoi, artist la Filarmonica Oltenia Craiova.

„Nu avem buget de salarii până la 31 decembrie. La noi, lunar, ar fi cam 1,1 milioane, bugetul de salarii. Cu tot cu contribuții și celelalte plăți”, a explicat Gabriel Zamfir, managerul Filarmonicii Oltenia.