2 companii californiene au obținut aprobarea SUA pentru puiul fabricat din celule cultivate, prima carne „cultivată în laborator” din țară

Chicken leg with paprika. Operation "Restau college" on eating well in secondary schools in Tarn-et-Garonne, today at the Jean-Honore Fragonard secondary school, with chef Raphael Campas from the restaurant NOUS, Specialites Sud-Ouest in Montauban. On the menu Chicken leg with paprika. Lacquered pork filet mignon with sesame seeds and polenta with tomato. Tome of ramier, yoghurt. Local strawberries with mint or whipped cream. France, Negrepelisse on 8 June 2023. Photo by Patricia Huchot-Boissier/ABACAPRESS.COM

Două companii americane, Upside Foods şi Good Meat, vor putea să-şi vândă carnea cultivată din celule în laborator pe piaţa americană pentru prima oară, în urma unei autorizaţii finale ce le-a fost acordată miercuri de Departamentul american pentru Agricultură (USDA), scrie CNBC care citează reprezentanţi ai celor două companii.

Aceste companii sunt primele care au reuşit să treacă cu succes de un proces de aprobare în mai mulţi paşi pentru carnea cultivată ce implică certificări atât din partea USDA cât şi din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Carne cultivată în laborator, vândută în SUA

După această aprobare SUA devin cea de-a doua ţară din lume după Singapore care permite vânzarea cu amănuntul a acestui produs ce este derivat din celule prelevate de la animale şi apoi ,,crescute” în cuve din oţel.

,,Este un vis devenit realitate. Marchează începutul unei noi ere” , a declarat Uma Valeti, CEO al companiei Upside Foods.

Citește și

Portugalia pregătește implementarea unui chatbot bazat pe A.I. pentru a răspunde la apelurile de urgență până în 2025

VIDEO. Explozie puternică la Paris. Fațada Academiei Americane a fost distrusă de deflagrație. Mai mulți răniți sunt în stare critică

Operațiunea de căutare a submersibilului Titan continuă. Cele 5 persoane de la bord mai au oxigen pentru 20 de ore

Exit mobile version