• PULS24: Operațiunea de amploare de la Ternitz, care se desfășoară încă de la primele ore ale dimineții, este probabil o operațiune antiteroristă.
  • Ambii suspecți sunt în arest; unul dintre ei ar fi furat substanțe chimice.
  • Taylor Swift va concerta în Austria pe stadionul Ernst Happel din Viena în trei date consecutive: 8, 9 și 10 august 2024.

UPDATE 23:15

Taylor Swift anulează cele 3 spectacole din Austria în urma suspiciunii că împotriva lor au fost planificate atacuri teroriste.

UPDATE 22:19

Potrivit „Niederösterreichische Nachrichten”, autoritățile au spus că vor lua toate măsurile posibile pentru a se asigura că cele trei concerte pot avea loc în siguranță. Sunt planificate controale sporite pentru sosirea și intrarea pe stadion. Unitatea specială Cobra va fi de asemenea dislocată în jurul concertelor.

UPDATE 22:15

Un ofițer de poliție le-a spus reporterilor că nu există planuri pentru a anula concertele și că „pericolul imediat a fost minimizat”, scrie CNBC.

Recomandări

KATE E CANCER FREE
TRUMP O CRITICĂ PE HARRIS
MÎNZATU E COMISARUL MUNCII?
POLITICA DEZUMANIZEAZĂ
BARNIER E SUSȚINUT
CUM ÎNȚELEGEM VISELE?

Ambii bărbați ar fi avut planuri specifice și detaliate cu privire la desfășurarea atacului, potrivit oficialilor.

Unitatea Cobra din Austria, care este similară cu echipa de salvare a ostaticilor a FBI, a contribuit la cele două arestări.

UPDATE 21:57

Raport: 3 suspecți sunt încă în libertate – forțele de securitate îi caută.

Știrea inițială

2 teroriști ISIS au fost arestați în timp ce plănuiau să atace concertul lui Taylor Swift din Austria, scrie PULS24.

Miercuri dimineață, o zonă rezidențială din Ternitz, din cartierul Neunkirchen, a fost evacuată în cadrul unei operațiuni de amploare a poliției, care a rezultat în arestarea unor suspecți de terorism islamist.

Potrivit PULS24, aceștia planificaseră atacuri asupra unor evenimente majore din Viena – cu „accent pe concertele lui Taylor Swift”, după cum au anunțat autoritățile la începutul serii.

Suspectul principal este un tânăr de 19 ani, a cărui familie s-a mutat la Ternitz din Viena. Familia, cu cetăţenie austriacă, provine din Macedonia de Nord şi are rădăcini albaneze, relatează locuitorii.

Potrivit PULS, suspectul a lucrat într-un laborator și se pare că a depozitat acolo substanțe chimice, care sunt potrivite pentru fabricarea explozivilor. Acesta ar fi fost și motivul evacuării pe scară largă.

Taylor Swift va concerta în Austria pe stadionul Ernst Happel din Viena în trei date consecutive: 8, 9 și 10 august 2024. Aceasta marchează prima sa serie de concerte în Austria, ca parte a turneului mondial Eras, fiecare spectacol fiind așteptat să atragă un public numeros de peste 50.000 de fani.

Citește și