• Avionul, care efectua un zbor între Maroc şi Turcia, a fost deviat spre Palma de Mallorca, unde a aterizat de urgenţă din cauza unei presupuse stări de rău a unui pasager, a declarat pentru AFP Garda Civilă.
  • În timpul evacuării pasagerului în cauză, în jur de 20 de pasageri au profitat de ocazie pentru a fugi din avion. Două persoane au fost arestate, a precizat Garda Civilă.
  • Incidentul a afectat 56 de zboruri cu destinația și plecarea din Mallorca.

Aeroportul din Palma s-a redeschis după ce a fost închis din cauză că pasagerii unui avion au părăsit aeronava care a aterizat de urgență, scrie publicația spaniolă LAVANGUARDIA

Operațiunile au fost reluate după ce a fost închis traficului începând cu ora 20.30 în această vineri. Un grup de pasageri dintr-un avion din Maroc cu destinația Turcia a coborât fără permisiune după o aterizare de urgență. Un pasager s-a simțit rău în timpul zborului, iar comandantul a decis să efectueze o aterizare de urgență pe cel mai apropiat aeroport, în acest caz aeroportul din Palma, pentru ca acesta să poată primi tratament.

56 de zboruri comerciale au fost afectate

După ce avionul a oprit în Palma de Casablanca, personalul medical s-a apropiat de navă, moment în care aproximativ douăzeci de pasageri au profitat de situație pentru a părăsi aeronava și a ocupa pista. Toți au fugit, iar aeronava Air Arabia Maroc a fost reținută la sol în timp ce se desfășurau operațiunile de căutare a pasagerilor care au fugit.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Pasagerul care se pare că nu se simțea bine a fost transportat la spitalul Son Llàtzer, în apropiere de aeroportul Son Sant Joan. După ce a fost tratat, a fost dus în arestul poliției ca presupus autor al unei infracțiuni de favorizare a imigrației ilegale și de încălcare a legii privind străinii. Anchetatorii suspectează că totul ar fi putut fi o înscenare deja pregătită pentru a forța avionul să aterizeze în Palma, astfel încât restul călătorilor să poată fugi.

Poliția a arestat cel puțin șase dintre persoanele care au părăsit avionul fără permisiune în municipalitatea Marratxí. Unitățile de siguranță publică ale Poliției Naționale s-au deplasat în perimetrul exterior al aeroportului pentru a-i localiza pe pasagerii care au părăsit avionul.

Incidentul a afectat 56 de zboruri cu destinația și plecarea din Mallorca.