• Ministrul de Interne spune că nu există o amenințare specifică pentru securitatea Jocurilor Paralimpice.
  • Peste 10.000 de agenți de securitate privată vor fi și ei gata să asigure evenimentul.
  • Ceremonia de deschidere are loc în Place de la Concorde și pe Champs Elysée.

Jocurile Paralimpice încep săptămâna viitoare la Paris și organizatorii vor să le dea aceeași importanță ca Jocurilor Olimpice care tocmai s-au încheiat și care au fost un succes. Ministrul de Interne demisionar, Gérald Darmanin, a detaliat sistemul de securitate pus în aplicare. S-au scurs și câteva indiscreții despre Ceremonia de Deschidere care va avea loc în Place de la Concorde și pe Champs Elysée.

Care sunt amenințările de securitate care planează asupra Jocurilor Paralimpice?

După ce a anunțat că vor fi mobilizați până la 25.000 de polițiști și jandarmi cu 10.000 de agenți de securitate privată, Gérald Darmanin a salutat munca poliției, a Serviciilor de Informații și a Securității Civile, care au contribuit în mare măsură la succesul remarcabil al „primei jumătati” a Jocurilor.

Aproximativ 300 de membri ai BRI, Raid și GIGN, dar și forțele speciale, vor lucra în cadrul sistemului. Ideea fiind, conform Ministrului, „să avem o  securitate prezentă, dar binevoitoare pentru a nu strivi evenimentul”. Un eveniment major din moment ce sunt așteptați 4 milioane de spectatori, adică o treime din cei 12 milioane de spectatori care au participat la Olimpiada din iulie-august.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Există o amenințare teroristă?

Gérald Darmanin a indicat că nu există o amenințare specifică, adăugând: „Suntem extrem de atenți” deoarece „Teroriștii sunt adesea oportuniști”.

Într-un context internațional care rămâne la fel de tensionat ca întotdeauna, în special în Orientul Mijlociu și Ucraina, Ministrul a indicat că „securitatea delegațiilor sensibile, inclusiv a Israelului, va fi asigurată în același mod ca în timpul Jocurilor Olimpice”.

15.000 de polițiști și jandarmi sunt mobilizați pentru ceremonia de deschidere la care sunt așteptați 15.000 de spectatori pe Champs-Élysées și 35.000 în tribunele de la Place de la Concorde. Fără a uita de cei aproape 5.000 de sportivi. Un perimetru anti-terorist extins va fi înființat în zonele în cauză.

Ce se știe despre Ceremonia de Deschidere?

Pentru spectacol, Thomas Jolly va fi din nou responsabil, împreună cu suedezul Alexander Ekman pentru coregrafie, înconjurat de 150 de dansatori, între care aproximativ douăzeci cu dizabilități.

Tony Estanguet, președintele Comitetului de Organizare, a indicat că au fost deja vândute peste 1.7 milioane de bilete. În plus, cel puțin 300.000 de bilete vor fi distribuite gratuit, inclusiv 200.000 pentru școli.

Citește și