• Cei 38 de membri OCDE realizează 70% din producția și comerțul global.
  • Aderarea la OCDE va avea ca efect îmbunătățirea credibilității României.
  • Este o misiune care a început astăzi și se termină vineri.

România vrea în OCDE și a făcut primul pas pentru a intra în acest club exclusivist. Dar intrarea în această organizație înseamnă și adoptarea unor standarde și bune practici de guvernare, reforme, digitalizare, politici publice în educație, piața muncii și digitalizare. Chiar dacă nu va fi un moment emoționant ca aderarea la UE, intrarea în OCDE este, poate, cel puțin la fel de importantă. Iar azi a început, la București, misiunea de evaluare tehnică a României.

Este o misiune care a început astăzi și se termină vineri. Are loc la Secretariatul General al Guvernului. Este o misiune de evaluare cu obiectiv clar. Va analiza modul în care România, în calitate de stat candidat, implementează principalele fundamente de aderare pentru Comitetul pentru politici de reglementare, expuse în foaia de parcurs pentru aderarea României la OCDE.

Reprezentanții Secretariatului General al Guvernului a organizat întrevederi cu experți și oficiali ai instituțiilor și ai autorităților publice relevante și cu actorii din mediul de business.

Recomandări

MACRON CERE BARAJ ÎMPOTRIVĂ EXTREMEI DREPTE
TRUMP ARE O FORMĂ DE IMUNITATE
IRINA BEGU PIERDE CU 6-0
JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
ABULGAZIN RESPINGE ACUZAȚIILE
POLIȚIA DE MORAVURI UȘOARE

Citește și