• În decembrie `89, la Timişoara, au murit 93 de persoane și alte aproape 400 au fost rănite.
  • Ziua de 21 decembrie 1989 este considerată prima zi a Revoluției în București, cu demonstranții adunați în Piața Universității.
  • Între 16 și 20 decembrie 1989, revoluția română a înlocuit totalitarismul cu libertatea, marcând sfârșitul a aproape patru decenii de dictatură comunistă.

34 de ani de la revoluție. 34 de ani de la momentul în care Timișoara a devenit primul oraș liber de comunism din România. În data de 20 decembrie 1989, 150.000 de manifestanți s-au adunat în Piața Operei, acum Piața Victoriei din Timișoara, strigând Jos Ceaușescu! și cerând alegeri libere.

Între 16 și 20 decembrie 1989, revoluția română a înlocuit totalitarismul cu libertatea, marcând sfârșitul a aproape patru decenii de dictatură comunistă.

Ziua de 21 decembrie 1989 este considerată prima zi a Revoluției în București, cu demonstranții adunați în Piața Universității. La Timișoara, Comitetul Municipal al PCR a decis un mare miting popular pentru a condamna evenimentele de la Timișoara, iar discursul lui Ceaușescu de la balconul Comitetului Central al PCR a fost întrerupt de huiduieli și proteste. În Brașov și Sibiu, s-au înregistrat adunări masive de manifestanți.

Recomandări

CE FACEM CU DEZINFORMAREA?
CUM SCHIMBĂM EDUCAȚIA?
UNDE MERGI AZI?
UNDE MERGI BANII?
ATACURI ÎN UCRAINA
„FEMEILE NU SUNT LIBERE”

Citește și