• Ministrul de interne se teme de ciocniri între extrema stangă și extrema dreaptă.
  • 200 de manifestații au loc azi în 95 de departamente împotriva extremei drepte.
  • La Paris, printre manifestanți se afla reprezentanți ai Antifa, organizație anarhistă.

Mai multe manifestații au loc astăzi în Franța, împotriva extremei drepte care a câștigat alegerile europene și se pregătește să le câștige, conform sondajelor, pe cele naționale, convocate anticipat de Emmanuel Macron. O mobilizare de până la 350.000 de persoane este așteptată pe străzile marilor orașe.

Cum decurg manifestațiile de azi?

Ministerul de Interne a mobilizat 21.000 de polițiști și jandarmi. Informațiile teritoriale au alertat asupra posibilității unor tensiuni, în special la Marsilia, Toulouse și Paris. Aproape 200 de puncte de întâlnire au fost stabilite în 95 de departamente, potrivit unui comunicat de presă al CGT , principalul sindicat, afiliat Partidului Comunist.

Liderii de stânga au chemat și ei lumea să se alăture procesiunilor. Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a emis o notă ieri, în care și-a exprimat teama de altercații între „ultra-dreapta” și „ultra-stânga” . El îi încurajează pe prefecți să fie „deosebit de atenți la protecția oamenilor și a proprietăților pentru a garanta, cu tact, dar ferm, ordinea republicană”.

Recomandări

PUTIN ȘI KIM SEMNEAZĂ UN PACT
IOHANNIS PARTICIPĂ LA ȘEDINȚA CSAT
CIUCĂ ȘI CIOLACU NU DECID PREZIDENȚIALELE
GJASULA ÎNSCRIE ÎN MIN. 95
ZF: 75% DINTRE ȘCOLI ÎNVAȚĂ ÎN SCHIMBURI
4 ELEVI ROMÂNI IAU AURUL LA OLIMPIADA ASIATICĂ DE FIZICĂ

La Paris, Manifestația a început în Place de la Republique, în urma cu doua ore și aici, în afara steagurilor diferitelor formațiuni politice se văd și câteva steaguri ale organizației anarhiste Antifa.

Citește și