8 persoane au fost declarate indezirabile pe teritoriul României. Sfaturi SRI în caz de atac terorist

atac-terorist

atac-terorist

După atentatul de la Viena, poate te-ai gândit dacă România e pregătită pentru astfel de situații. SRI spune că atentatul de la Viena este un avertisment că orice stat poate fi o țintă. Dar nu îți strică niște sfaturi care să te ajute dacă ajungi vreodată în această situație.

Sfaturi SRI, în caz de atac terorist

Momentan poți fi liniștit, în România, nivelul de alertă teroristă rămâne Albastru-Precaut.

Marea Britanie sporește securitatea

Însă alte stat a sporit securitatea după atacuri. Marea Britanie este deja primul. Decizia vine după atacul din Viena, dar şi după cele din Franţa.

„Centrul de Analiză a Terorismului a modificat nivelul de alertă în Marea Britanie de la Substanțial la Sever. Publicul britanic trebuie să fie alert, dar nu alarmat”, a declarat Printi Patel, ministrul de interne al UK.

Din 2018 și până în prezent, 8 persoane au fost declarate indezirabile pe teritoriul României.

Asta înseamnă că pentru o perioadă între 5 și 15 ani, acestea nu au voie să vină în țară.

Potrivit legii, declararea ca indezirabil este o măsură împotriva unui străin, în cazul căruia există suspiciuni că intenționează să pună în pericol securitatea națională.

Chiar și în condițiile limitării de mişcare pe fondul pandemiei Covid-19, există în continuare suficiente instrumente de comunicare şi deplasare astfel încât chiar şi ţări precum România, să nu se poată considera la adăpost de asemenea riscuri.

Exit mobile version