• Mai mult de 80.000 de români au semnat petiția pentru anularea OUG care îi lasă fără permis pe șoferii testați pozitiv la droguri cu testele rapide de români au semnat o petiție pentru anularea unei OUG care îi lasă fără permis pe șoferii testați pozitiv la droguri cu testele rapide.
  • IGPR: Nu se face dosar penal celor care refuză, doar le este luat permisul până când vine rezultatul de laborator și nu se consideră faptă penală.
  • Cătălin Țone, expert antidrog: „O prevedere importantă este cea de instituire a obligativității pentru polițiștii rutieri să testeze conducătorul auto în momentul în care acestuia i se găsesc în habitaclu droguri

Mai mult de 80.000 de români au semnat petiția pentru anularea OUG care îi lasă fără permis pe șoferii testați pozitiv la droguri cu testele rapide de români au semnat o petiție a Declic pentru anularea unei OUG care îi lasă fără permis pe șoferii testați pozitiv la droguri cu testele rapide. Îi cer premierului Marcel Ciolacu să renunțe la modificările „de weekend” din Codul Rutier pentru testarea antidrog a șoferilor. 1 din 2 teste sunt fals pozitive, arată statisticile.

IGPR vine cu precizări: Nu se face dosar penal celor care refuză, doar le este luat permisul până când vine rezultatul de laborator și nu se consideră faptă penală.

„OUG are și prevederi bune. O prevedere importantă este cea de instituire a obligativității pentru polițiștii rutieri să testeze conducătorul auto în momentul în care acestuia i se găsesc în habitaclu droguri, ceea ce nu s-a întâmplat în la 2 mai”, spune Cătălin Țone, expert antidrog.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Citește și