• Doi adolescenți au fost arestați în legătură cu un complot terorist vizând un concert al lui Taylor Swift.
  •  La locuința principalului suspect au fost găsite substanțe chimice și dispozitive tehnice.
  • Concertele programate pentru zilele următoare au fost anulate, afectând mii de fani.

Unul dintre adolescenții suspectați că se află în spatele unui complot terorist dejucat la un concert Taylor Swift a fost fotografiat pentru prima dată, fiind văzut ținând în mână două cuțite în timp ce pozează în fața camerei, scrie The Independent.

Această fotografie vine în contextul în care autoritățile au dezvăluit că tânărul de 19 ani a recunoscut că plănuise să ucidă cât mai mulți oameni posibil.

Starul pop a fost nevoit să își anuleze următoarele concerte după ce ofițerii de poliție austrieci au arestat două persoane suspectate că plănuiau un atac major la unul dintre spectacolele sale sold-out.

Recomandări

ATENȚIE, CAD MERELE!
VICTORIE!
CUM VA FI VREMEA
PASIUNEA ÎNVINGE TOT
KATE E CANCER FREE
TRUMP O CRITICĂ PE HARRIS

Principalul suspect a încărcat online un jurământ de credință față de actualul lider al miliției grupării Stat Islamic și se presupune că a lucrat cu un alt adolescent, care începuse să lucreze la stadion cu câteva zile înainte.

Directorul general pentru securitate publică al Austriei, Frankz Ruf, a declarat joi pentru postul de radio ORF că la locuința tânărului de 19 ani din orașul Ternitz au fost găsite substanțe chimice și dispozitive tehnice, care arată „acțiuni pregătitoare concrete”.

Ambii suspecți se radicalizaseră pe internet și aveau planuri specifice de a comite un atac, au declarat oficialii, iar anchetatorii stabilesc acum dacă substanțele găsite ar fi putut fi folosite pentru a fabrica un exploziv. Oficialii de securitate austrieci au afirmat că cei doi tineri doreau să comită un atac în afara stadionului, ucigând cât mai multe persoane cu ajutorul cuțitelor sau al explozibililor artizanali.

Cel de-al doilea suspect a fost angajat în urmă cu câteva zile de o companie de instalații care furniza servicii în incintă în timpul concertelor. Anchetatorii au declarat că au găsit la domiciliul său numeroase materiale legate de gruparea Statul Islamic și Al-Qaida.

Tânărul de 19 ani a fost arestat în Ternitz, la o oră sud de capitală, miercuri dimineață, în timp ce celălalt bărbat a fost reținut la Viena câteva ore mai târziu.

Spectacolele lui Taylor Swift, care erau programate inițial pentru joi, vineri și sâmbătă seara pe stadionul Ernst Happel din Viena și la care se așteptau să participe 195.000 de persoane, au fost anulate. Măsura vine după ce oficialii au declarat inițial că concertele urmau să aibă loc cu o securitate sporită.

Anulările au devastat oamenii din întreaga lume, dintre care mulți au cheltuit mii de euro pe călătorie și cazare în capitala scumpă a Austriei pentru spectacolele epuizate din Eras Tour.

Taylor Swift nu a comentat încă complotul terorist dejucat, care vine la doar câteva zile după o înjunghiere în masă la un curs de dans pentru copii cu tema Taylor Swift în Southport, Anglia.

Citește și