A fost votată legea pentru stoparea risipei alimentare. Cum sunt afectați antreprenorii și populația

Arunci jumătate din mâncarea pe care o cumperi, arată studiile publicate recent. O lege pentru stoparea risipei alimentare a fost adoptată de Camera Deputaților.

Ce măsuri aduce această lege pentru antreprenori și populație?

Consumatorii vor putea cumpăra alimente la prețuri reduse înainte de data de expirare. Astfel, va fi simplificată procedura prin care ONG-urile pot primi alimente care nu au un grad mare de perisabilitate. Această lege adoptată în Camera Deputaților aduce și alte beneficii pentru antreprenori. Va fi mai puțină birocrație, va exista o platformă națională de raportare a datelor cu privire la risipa alimentară de la operatori. Platforma va fi creată și gestionată de Ministerul Agriculturii.

Magazinele, restaurantele, cafenelele vor fi obligate să aplice cel puțin două dintre măsurile din această lege în ceea ce privește alimentele înainte de a le arunca la gunoi sau să le doneze.

Sunt și măsuri care pot fi implementate de operatori economici, cum ar fi reducerea prețului înainte de expirare, transferul alimentelor pentru hrana animalelor sau folosirea lor ca și compot.

Citește și:

Exit mobile version