• Clipul ironizează prezentarea serioasă a cărții lui Ciucă despre misiunile sale.
  • Clipul face referire la campania recentă a lui Ciolacu, care se prezintă ca un mare luptător.
  • Doru Bușcu: E un fel de a arăta că Inteligența Artificială poate să producă altfel de lucruri.

Cum le-ar povesti bravul soldat Ciucă ispravile sale de arme copiilor de la grădiniță? Au făcut un test cu Inteligența Artificială, jurnaliștii de la Cațavencii. Hai să vezi un fragment!

Puteați alege alt tip de public pentru Ciucă. De ce v-ați dus la gradiniță?

„Întâi de asta trebuie să vă spun că este un test. E un fel de a arăta că Inteligența Artificială poate să producă altfel de lucruri. Nu e cel mai bun produs al nostru, dar e limpede că în perioada care urmează va fi ușor de imitat vocile oamenilor, expresia feței.

Acum, de ce ne-am dus la grădiniță? Ne-am dus pentru că autorul unei cărți trebuie să citească această carte publicului. De obicei, la lansarea unei cărți, se citesc fragmente din carte. E ceea ce a făcut în mica scenetă autorul Nicolae Ciucă. a declarat Doru Bușcu, editorialist la Cațavencii, pentru Aleph News.

Recomandări

ISRAELUL ATACĂ HEZBOLLAH
TRUMP: KAMALA HARRIS M-A SUNAT
ATAC ASUPRA HEZBOLLAH
BILLIE VOTEAZĂ CU KAMALA
S-A ALES FUMUL
ELEVII-S GATA, ȘCOALA BA

Prezentarea lui Ciucă ca „erou militar” este eficientă sau pare o strategie depășită?

„Prezentarea lui în context militar este bazată pe faptul că armata română are cea mai mare parte de încredere, în momentul acesta, dintre instituțiile naționale. Alte lucruri în afară armatei române sunt greu de spus despre personajul Ciucă pentru că și-a petrecut toată viața acolo.

Dar popularitatea armatei vine din două direcții. În primul rând din această zonă de încredere oarbă a populației și a doua oară din prezența în teatrele de operațiuni de-a lungul ultimilor 23 sau 24 de ani, consolidează această imagine pozitivă. Practic, strategii lui Ciucă s-au gândit să-l asocieze cu armata făcându-i astfel o injecție de imagine pozitivă.

Cum ați descrie campania lui Nicolae Ciucă până acum?

„Chiar dacă imaginea nu este grozavă, pentru că imaginea unui produs ține foarte mult de calitatea produsului. Chiar dacă n-a reușit să-și formeze această imagine puternică sau dacă n-a proiectat un profil de competență asupra propriei persoane, el se bazează pe ceva. De fapt, liberalii se bazează pe datele concrete din teren. 

Partidul Național Liberal are peste 1.100 de primari și dacă ar fi să cântărim în vot politic această reprezentare, ar fi de peste 33% vot politic pe zona primăriilor. Asta înseamnă o forță de vot puternică. Șansele ca Nicolae Ciucă, în ciuda unei imagini slabe în fața publicului, să ajungă în turul 2, sunt mari.

Prin urmare, ceea ce au încercat să facă, cred eu, strategii de campanie și ceea ce vor face, este să-l țină într-o zonă sigură, acoperită de această legendă a participării la celebra și discutabila bătălie de la Nassiriya și să folosească forța electorală a primarilor, care sunt, într-un fel, intercalați prin alegerile parlamentare și în votul pentru parlamentare, așa încât să ducă Partidul Național Liberal într-o poziție strategică cu Nicolae Ciucă în turul 2 și cu un procent puternic la parlamentare” a declarat Doru Bușcu, editorialist la Cațavencii, pentru Aleph News.

Citește și