• Armenia acceptă propunerea Rusiei de încetare a focului în regiune.
  • Conflictul din Armenia se întâmplă concomitent cu Adunarea Generală ONU.
  • Statele Unite au solicitat Azerbaidjanului să oprească acțiunile militare din Nagorno-Karabah, care interferează cu o reglementare pașnică.

După săptămâni de ciocniri sângeroase și o blocadă a enclavei armene Nagorno-Karabah, Armenia acceptă propunerea Rusiei de încetare a focului în regiune.

Conflictul din Armenia se întâmplă concomitent cu Adunarea Generală ONU, iar azi sunt așteptate discuții pe marginea conflictului care mocnește în regiune. Între timp, Putin confirmă vizita oficială din Beijing de luna viitoare.

„Azerbaidjan a devenit o putere regională resurselor sale de petrol și se află aliniată cu Turcia, prin prisma moștenirii culturale și etnice commune, pe când Armenia este total dependentă de Rusia”, spune Alexandru Coita, analist de politică externă.

Recomandări

CUM E VREMEA?
PREGĂTESC CALIFICAREA
RĂZBOI CU RAZĂ LUNGĂ
CE ÎNSEAMNĂ DECIZIA SUA
ZIUA LUI MICKEY MOUSE
BEYONCE CÂNTĂ LA MECI

80 de persoane au fost rănite, 25 au murit în urma operațiunii Forțelor Armate azere din Nagorno-Karabah, relatează presa din Erevan, citând Ombudsmanul Karabakh.

„Această ramură de măslin care a fost întinsă de Moscova poate să aibă mai multe valențe. În primul rând să încerce să reafirme rolul Moscovei de menținător al păcii la nivel regional, dar ar putea însemna și faptul că Rusia este dispusă să facă anumite zone de influență. După cum vedem la știri, armata se află într-o dificultate destul de mare pe frontul din Ucraina”, a mai spus Alexandru Coita.

Statele Unite au solicitat Azerbaidjanului să oprească acțiunile militare din Nagorno-Karabah, care interferează cu o reglementare pașnică.

Citește și: