• Franța a fost din nou lovită de atacuri teroriste.
  • Trei persoane și-au pierdut viața joi, în urma unui atac terorist în orașul francez Nisa.
  • Adrian Cioroianu: Nu vreau să vă șochez, dar cred că cei care vor pierde cel mai mult vor fi cetățenii de religie islamică.

Asistăm la un război al civilizaţiilor. Musulmanii radicalizaţi contra lumii libere. Iar Franţa este ţinta predilectă.

Ne ajută să înţelegem mai bine acest război dintre islam si occident fostul ministru de Externe şi fost ambasador UNESCO la Paris, Adrian Cioroianu.

„Este o dramă a politicii de emigrare a statului francez. Să nu ne ascundem de cuvinte. Este vorba despre o problemă de intergare la nivelul societății franțuzești sau la cel al primirii al celor care vor să devină cetățeni francezi. Acel cecen care a decapitat un profesor de istorie în urmă cu două săptămâni dorea să devină cetățean francez. Înțelegem că și acest tânăr, să zic așa, din Nisa, care a fost la originea incidentului de azi, era tot un individ care dorea din Tunisia să devină într-un viitor oarecare cetățean francez. Asta va pune, părerea mea, în discuție politica de imigrare din Franța. Și nu vreau să vă șochez, dar cred că cei care vor pierde cel mai mult vor fi cetățenii de religie islamică”, a spus Adrian Cioroianu.

Recomandări

REZULTATELE EN AU FOST AFIȘATE
STAREA LUI BIDEN, PUSĂ SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII
PUTIN A AJUNS ÎN KAZAHSTAN
BERYL SE ÎNDREAPTĂ SPRE JAMAICA
BIDEN A GĂSIT VINOVATUL
TURCIA MERGE ÎN SFERTURI

„Fie ei veniți din alte zone, și care ar vrea să ajungă în Franța, fie ei chiar cei din Franța care au aun statut în acest moment pe care ei îl refuză ca fiind secundar. Din păcate, asta e o realitate. Sunt conțient de faptul că în zonele periferice sau în alte zone de acest gen din alte mari orașe sunt tineri care provenind din familii din nordul africii, de limbă francofoni, ei venind în Franța la a doua sau a treia generație, nu știu dacă e din vina lor sau din vina faptului că nu au reușit să se integreze. Dar, pare clar că din păcate această topire a islamului în Franța”, a completat fostul ministru de Externe.