• Starea de non-leadership din România nu mai poate continua. Trebuie să schimbăm guvernanţa României şi cel mai simplu este să începem de la preşedinte, odată cu alegerile din această toamnă.
  • Sondajele realizate de Mediafax-ZF-Aleph News arată că 76% din respondenţi vor un preşedinte independent, iar 69% se consideră mai competenţi decât cei care se bat acum pentru această funcţie.
  • Există un profil aşteptat de preşedinte: independent, competent, lider înnăscut, comunicator puternic şi apt de sacrificiu.
  • Vom găsi acest candidat independent în iarna asta sau în viitor. Nu mai putem să avem preşedinţi impostori ca Iohannis. Lideri impostori de partid şi ciorditori ca peste tot, afirmă Adrian Sârbu.

Starea de non-leadership din România nu mai poate continua. Trebuie să schimbăm guvernanţa României şi cel mai simplu este să începem de la preşedinte, odată cu alegerile din această toamnă.

Sondajele realizate de Mediafax-ZF-Aleph News arată că 76% din respondenţi vor un preşedinte independent, iar 69% se consideră mai competenţi decât cei care se bat acum pentru această funcţie. Există un profil aşteptat de preşedinte: independent, competent, lider înnăscut, comunicator puternic şi apt de sacrificiu. Vom găsi acest candidat independent în iarna asta sau în viitor. Nu mai putem să avem preşedinţi impostori ca Iohannis. Lideri impostori de partid şi ciorditori ca peste tot, afirmă Adrian Sârbu.

Nemo: Realitatea face că schimbarea asta nu se va produce în iarna asta. De ce? Pentru că deocamdată nu avem acel candidat independent. Îi avem pe ăştia din partea partidelor. Ce facem?

Recomandări

P. DIDDY E ARESTAT
WATCHOS 11 E AICI
CINE IA AVEREA?
CHILES NU SE LASĂ
„TRUMP E UN BUFON IDIOT”
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX

Adrian Sârbu: O să găsim acest candidat independent în iarna asta sau în viitor. Acest proces de schimbare a României e nevoia de schimbare a guvernanţei din România. Nu e că am inventat-o eu şi-o discut cu tine şi cu Hofi aici. E o stare care cloceşte. O stare care fierbe în România şi lucrurile astea trebuie schimbate. Nu mai putem să avem preşedinţi impostori ca Iohannis. Lideri impostori de partid şi ciorditori ca peste tot.

Pentru că România se duce nicăieri. Şi ai văzut că în jurul nostru sunt numai lideri puternici. Toţi liderii pe care i-ai legat de profil sunt lideri din jurul nostru.

Nu mai putem sta în starea de non-leadership în România. E cel mai simplu să începi de la preşedinte pentru că avem alegeri. Da, dar, de fapt, ea trebuie să înceapă de la fiecare din noi. Şi eu cred că fiecare zi în care noi vorbim aici ceva şi arătăm oamenilor că nu ne e frică. Tot timpul: “Dom’le, dar nu ţi-e frică?” Şi ce dacă? Ce să ne facă?

Noi vorbim pe limba voastră. Noi vorbim pe limba ta. Aşa cum vorbim noi cu tine sau vorbesc eu cu tine, aşa o să vorbeşti tu cu grupul tău de prieteni şi mai departe.

Sunt lucruri care nu sunt neacceptate în România. Ştim că trebuie să schimbăm, aşa cum ştiam că trebuia să scăpăm de comunism. Din păcate, ne-au scăpat alţii. Noi nam avut nici curajul, nici puterea să o facem şi a trebuit alţii să-l dea jos pe Ceauşescu şi noi să murim ca proştii.

Poate de data asta, fără sânge, fără mari nenorociri, o facem. Uşor. Pas cu pas. Cum spunea un cetăţean care a stat 10 ani de zile pe banii noştri la Cotroceni şi are un palmares egal cu nimic. Dacă mă crezi, şi dacă nu ţi-am spus-o, ţi-o repet.

Citește și