• Trump contestă preluarea banilor strânși pentru Biden de către Kamala.
  • Sondaj IPSOS: Kamala Harris are 44% în intenția de vot a americanilor.
  • Sondaj IPSOS: Donald Trump are 42% în intenția de vot a americanilor.

Bătălia electorală din America a ajuns la faza pe conturi.

Echipa lui Trump contestă la Comisia Electorală Federală preluarea de către Kamala Harris a fondurilor strânse de Biden. În conturile lui Biden se aflau 95 de milioane de dolari la sfârșitul lunii iunie, iar Harris susține că a strâns deja 100 de milioane pe numele ei, după retragerea lui Biden.
Un sondaj IPSOS arată că Harris conduce cu 44% în preferințele alegătorilor, față de 42% pentru Trump.

„Kamala Harris vine cu un model comunist”, afirmă Adrian Sârbu

„Campania lui Trump e în pană. Problema lui Trump este zâmbetul doamnei Kamala. Ce frumos zâmbește doamna asta, cu acest zâmbet de porțelan, strălucitor…Nu e frumos să zâmbească doamnele, domnișoarele, prietenele, colegele, iubitele noastre? Ce e mai frumos decât un zâmbet de femeie?

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Eu astăzi o văd pe doamna Kamala Harris câștigând. Azi. De ce? Trump nu are discurs.

Trump a jucat cartea populismului-naționalist. „Make America Great Again” – care ce înseamnă? „Țintesc un segment de populație, cel mai în așteptarea unei schimbări, așa-numiții blue workeri, blue collar, care erau democrați și care au rămas fără joburi, pentru că toate joburile lor s-au dus în China sau în Mexic.

El și-a construit acest grup foarte puternic de fraieri pe care i-a pus în față. Că în spate, erau bogații care spun „domne, vreau ca noi ăștia bogații să nu mai plătim taxe așa mari, să plătim taxe mai mici, că sigur o să reinvestim, o să creăm joburi”. N-a creat nimic Trump pe vremea lui. Mai multe joburi a creat Biden.

Al doilea lucru: starea psihică puțin anti-americană. De ce? Poporul american este un popor de imigranți. E o țară de imigranți. S-au cam terminat imigranții din Europa și acum le vin din America de Sud și Centrală. Deci domnul Trump a venit pe un model populist-naționalist.

Doamna Harris – atenție, că aici e nenorocirea cu zâmbetul domniei sale – vine cu o ofertă și mai atrăgătoare pentru America: comunismul. Cine e oropsit în America? Clasa de mijloc. Muncitorii. Micii întreprinzători care au o problemă – creșterea inflației, creșterea costurilor locuințelor și mai ales, dispariția locurilor de muncă.

Iar doamna Kamala spune că „nu există oameni de succes decât middle class”. Ăștia, miliardarii, „sunt oligarhi”. Iar doamna Kamala vine cu un model comunist și spune „domne, hai să-i răsturnăm pe miliardari, reprezentați de Trump, și să luăm noi puterea, cei de mijloc, că suntem mulți”.

Și într-adevăr, ei sunt baza societății americane – dar muncesc de le ies ochii, trăiesc numai pe datorie și au un viitor foarte puțin luminos”, a spus Adrian Sârbu, la ȘTIU.

Citește și