• Un sondaj Mediafax-ZF-Aleph News arată că 52% dintre respondenți nu sunt pregătiți să voteze direct un singur conducător al Europei care să îndeplinească funcțiile de președinte și premier pentru toate statele UE, iar în România să aleagă doar un guvernator și un parlament
  • Românii nu au încredere într-un lider al Europei unite pentru că văd la Bruxelles o armată de birocrați și lideri nealeși prin vot direct, care trăiesc pe banii lor și nu-i reprezintă la luarea deciziilor
  • Românii nu au imaginea unui conducător puternic al Europei, pe model democratic și, dacă nu-l văd, e normal să spună “domnule, nu-mi ajunge cât mă chinui cu ăștia, acum îmi dai și un impostor de la Bruxelles”, afirmă Adrian Sârbu.

„Deci tu zici că 52% sunt împotriva unui lider al Europei peste țările europene. Așa cum ți-am spus și la început, eu cred că ei se gândesc că domnul Iohannis va fi candidat și (…) pentru că probabil, nu-i mai reprezintă (…) de-aia nu vor lideri la Bruxelles”.

„De ce crezi că românii nu vor să aibă un conducător al Europei? (…) Nu cumva românul vede, domnule, ce-i Bruxelles-ul ăla? (…) ce se întâmplă în Bruxelles-ul ăla cu mii de birocrați (…) ce sunt? Niște ploșnițe, niște bugetari, că și ăia-s tot bugetari. Niște bugetari europeni care trăiesc pe banii noștri, pe miliarde și miliarde și care mai spun <băi, mai luați și voi niște resturi de bani de aici>(…)”

„Sigur că românul e în ceață în relația cu cine ia decizii pentru el. Românii astăzi nu știu că parte din deciziile economice, parte din legi, sunt legi care nu se mai stabilesc aici și sunt legi asupra cărora deputații noștri, ăștia 33 trimiși, au impact zero și la crearea lor și la promovarea lor. Iar când e cazul să fie votate, singurul lucru care ne salvează e unanimitatea” (…)

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL

„Hai să vedem structura Uniunii Europene, care e o comedie, o comicărie, că ea reprezintă aceeași combinație nereușită în care avem avem Consiliul Uniunii Europene (…) un fel de autoritate legislativă (…) în care anul ăsta, șase luni e șeful din Belgia. (…)

Lângă el, ai pe șeful Consiliului European. Da, Michel, Charles Michel. Ăștia toți sunt nealeși. Adică nevotați. (…)

Consiliul European e o adunătură de șmecheri (…) ia decizii: <domnule, ți-am tăiat banii, gata, nu-ți mai dau banii Orban ai vorbit urât, nu-ți mai dau bani>.(…) Ai iarăși în Parlamentul European o instituție care… Habar n-avem ce legi fac ăia, dar știm că trebuie să le respectăm (…) Parlamentul, ăștia n- au nicio putere, vorbesc degeaba toată ziua și îi votăm acum (…)”

„Dacă nu vede liderul, normal să spună domnule, nu-mi ajunge cât mă chinui cu ăștia, cu impostorii ăștia (…) Cum să mai îmi dai și un impostor de la Bruxelles, că pe ăla nici nu pot să-l înjur, că dacă-l înjur nu se aude până la Bruxelles. Asta e situația mea și atunci sigur că spune românul, votantul nostru, tu, 52% <domnule nu vreau să am președinte la Bruxelles>” (…)

„Vor să aibă un conducător al României. (…) Ne-au spus și și aici a fost o alunecare <domnule, nu vrem să fie și prim ministru, să fie un arbitru>. Nu vă ajunge, mă, arbitru Iohannis, ce mai vreți? Și eu spun de ce. Pentru că românii nu au imaginea unui conducător puternic al Europei. Nu conducător gen Putin, nu, un conducător, un tip pe regulile democratice, pe instituțiile democratice, dar un om puternic” (…)

Rezultatele sondajului Mediafax-ZF-Aleph News:

Ești pregătit să votezi direct un singur conducător al Europei care să îndeplinească funcțiile de președinte și premier simultan pentru toate statele UE, iar în țara ta să alegi doar un guvernator și un parlament?

DA- 52%

NU- 48%

Citește și