• Aeroportul Köln-Bonn a suspendat toate zborurile după ce activiști pentru climă s-au lipit de o pistă, provocând perturbări majore.
  • Zborurile de intrare au fost redirecționate către aeroporturi din apropiere, iar zeci de zboruri de plecare au fost întârziate sau anulate.
  • Incidentul reamintește de o perturbare similară din mai, când aeroportul München a fost închis timp de două ore din cauza unui protest; măsurile de securitate vor fi revizuite, conform ministrului german de interne, Nancy Faeser.

Unul dintre principalele aeroporturi regionale din Germania a suspendat toate zborurile după ce protestatari activiști pentru climă s-au lipit de o pistă. Aeroportul Köln-Bonn a declarat că „persoane neautorizate” au avut acces la aerodrom miercuri dimineața, ceea ce a dus la suspendarea tuturor operațiunilor de zbor, în timp ce poliția a intervenit, scrie BBC.

O serie de zboruri de intrare au fost redirecționate către aeroporturile din apropiere Düsseldorf, Hahn, Nürnberg și Hanovra. Zeci de zboruri care au părăsit aeroportul din Köln au fost supuse unor întârzieri sau anulări.

Köln-Bonn este al șaselea cel mai aglomerat aeroport din Germania – după Hamburg, Düsseldorf, Berlin Brandenburg, München și Frankfurt. În luna mai, Aeroportul München a fost nevoit să se închidă timp de două ore după ce șase protestatari împotriva schimbărilor climatice s-au lipit de o pistă.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Opt persoane au fost arestate, dar perturbarea a dus la devierea a 11 zboruri și la aproximativ 60 de anulări, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului.

În consecință, ministrul german de interne, Nancy Faeser, a declarat că măsurile de securitate de la aeroportul din München „vor fi revizuite”.

Citește și