• Atacatorii din Viena au acționat în ultima seară de dinainte de lockdown
  • Restaurantele erau pline, iar poliția era ocupată să se asigure că toate localurile se vor închide la ora stabilită
  • Industria ospitalității din Austria se confruntă cu probleme

Atacatorii din Viena și-au ales strategic momentul de acțiune. Era ultima seară de dinainte de lockdown.

Restaurantele erau pline de oameni, iar poliția era ocupată să se asigure că toate localurile se vor închide la ora stabilită.

George locuiește în Viena de 18 ani. Are un restaurant acolo. În momentul atacului era cu echipa de curieri pe teren, livra mâncare.

„Am vorbit cu personalul să închidă ușile. Auzisem ce-a de-a doua tentativă care era în apropierea restaurantului. Ideea era că chiar erau pe străzi. Trăgeau la întâmplare cu puști, cu pistoale. Orice se putea întâmpla.
Următoarele atentate bănuiesc că vor fi în stațiile de metrou. Oamenilor le este frică să mai meargă la muncă.”
, spune George Andrei Frumosu, antreprenor în Viena.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

La fel ca peste tot, industria ospitalității din Austria se confruntă cu probleme. George a pierdut 80% din cifra de afaceri în primele luni de restricții. Spune că după lockdown, acest atac va avea efecte.

„Restricțiile, lockdown-ul și atentatul de dinaintea lockdown-ului afectează foarte mult. Instaurează frică. Oamenii oricum sunt panicați cu acest COVID-19. Nu știu ce se întâmplă, nu știu la ce să se aștepte.”, a mai adăugat acesta.