Alege Smart: Cum arată CV-ul ideal al primarului din Timișoara

  • Daniel a completat CV-ul primarului ideal pentru Timişoara
  • Experienţa în mediul privat şi cunoştinţele de administraţie sunt obligatorii
  • Alice ar pune ştampila pe cel care îi face parcare, lângă bloc

Ai angaja un avocat să-ţi zugrăvească în casă? Ai aduce un economist să-ţi repare o ţeavă spartă? Sigur, NU. De ce ai pune altfel problema cu cel care îţi administrează oraşul? Tu ne-ai spus că e important CV-ul celui care preia gestionarea comunităţii. Şi am încercat să construim CV-ul ideal. Hai să vedem cum arată pentru Timişoara.

Daniel Scornea are 35 de ani şi e director de dezvoltare la Şcoala Montessori Haus. Daniel spune că primarul trebuie să aibă în jur de 40 de ani, să aibă copii, ca să înţeleagă bine importanţa educaţiei, şi să aibă experienţă în mediul privat. Pentru că aici se face performanţă. De profesie, primarul potrivit pentru Timişoara, trebuie să fie inginer sau economist.

La nivel de hobby, să iubească călătoria. A călători înseamnă a cunoaşte locuri noi, a avea experienţe noi, înseamnă a-ţi dezvolta imaginaţia, până la urmă, şi în final, rezultatul ăsta dă în a-ţi dezvolta oraşul tău propriu, pentru a atrage mai mulţi turişti”, spune Daniel Scornea.

Pe lista lui Daniel mai e trecut un lucru: primarul să vorbească limba germană. Pentru că cei mai mulţi dintre investitorii din Timişoara vin din Austria şi Germania.

Alice Trifu are 28 de ani, este software developer şi trăieşte în Timişoara de mic copil. Este mai pragmatică decât Daniel. Vrea ca primarul să ştie precis cum se administrează un oraş.

L-aş vota ca primar pe cel care ar face locuri de parcare în cartierul meu. De exemplu, eu vin seara de la muncă în juru ore 5-6 şi de cele mai multe ori şi nu găsesc unde să îmi las maşina Pierd cam 20-30 de minute să găsesc un loc de parcare şi parchez, de cele mai multe ori, la 3-4 străzi distanţă, iar apoi fac drumul până acasă pe jos”, spune Alice Trifu

M-am uitat şi în CV-urile reale, nu ideale, ale primarilor din marile oraşe europene. La Viena e primar un absolvent de Ştiinţe Politice, cu doctorat în domeniu, fost CEO în companii mari.

Parisul e condus de o femeie cu studii de Drept şi Ştiinţe Sociale. La o Universitate prestigioasă. Cea din Lyon. Barcelona e administrate de un absolvent de Filosofie, care s-a remarcat ca activist pentru drepturile omului. Munchen e pe mâinile unui absolvent de Ştiinţe Aplicate pentru Administraţie Publică şi Justiţie.