• Presa britanică și internațională scrie că premierul conservator Rishi Sunak va fi înlăturat de electoratul sătul de scandaluri.
  • În 14 ani de când se află la conducerea Executivului de la Londra, Partidul Conservator a schimbat cinci premieri.
  • Principalele partide politice fac aceste promisiuni extrem de costisitoare, dar niciunul dintre ele nu propune măriri semnificative de impozite sau reduceri de cheltuieli publice.

Este pentru prima dată din decembrie 2019 când Marea Britanie are un cuvânt de spus cu privire la cine va fi deputat în Camera Comunelor și ce partid va forma următorul guvern. Urnele de vot se vor deschide la ora 07:00 în toată Marea Britanie și se poate vota până la ora 22:00, scrie BBC.

Presa britanică și internațională scrie că premierul conservator Rishi Sunak va fi înlăturat de electoratul sătul de scandaluri, Brexit, criză economică şi socială, pandemia de Covid – toate întâmplate sub partidul al cărui reprezentant este.

În 14 ani de când se află la conducerea Executivului de la Londra, Partidul Conservator a schimbat cinci premieri. A reușit să-și treacă în palmares și premierul cu cel mai scurt mandat din istoria modernă a Marii Britanii. Predecesoarea lui Sunak, Liz Truss, a rezistat în Downing Street doar 45 de zile. O lună și jumătate. 

Recomandări

PUTINSE LAUDĂ CU RACHETELE BALISTICE
CUM VĂD MAGHIARII ROMÂNIA ȘI ROMÂNII?
BIDEN: „NIMENI NU E MAI BUN CA MINE”
UNDE MERGI AZI? TOSCANA, DIN ROMÂNIA
YOUTUBE ELIMINĂ DEEPFAKE LA CERERE
FRANȚA ÎL ELIMINĂ PE RONALDO LA 11M

Sunak, cel mai tânăr și mai bogat prim-ministru din ultimele două secole, e premier din 2022, după ce alți doi conservatori, Boris Johnson și Liz Truss, au fost schimbați în urma unor scandaluri politice. Înainte să fie premier, Sunak a fost cancelarul lui Boris Johnson, cel care a susținut Brexitul.

Principalele partide politice fac aceste promisiuni extrem de costisitoare, dar niciunul dintre ele nu propune măriri semnificative de impozite sau reduceri de cheltuieli publice. În condițiile în care datoria publică a ajuns la 100% din PIB, este greu de crezut că o astfel de abundență de promisiuni poate fi realizată.

Citește și