• Claudia Sheinbaum, conduce în cursa prezidențială, cu 20% din secțiile de votare numărate de autoritatea electorală din Mexic.
  • Cei aproape 100 de milioane de alegători înregistrați în Mexic au de ales între două candidate: Claudia Sheinbaum, fostul primar al orașului Mexico City și candidatul ales de partidul Morena, Xóchitl Gálvez.
  • Alegătorii au votat, de asemenea, un nou Congres, opt guvernatori de stat, primarul Mexico City și peste 19.000 de funcționari locali.

UPDATE-Claudia Sheinbaum câștigă alegerile din Mexic

Claudia Sheinbaum a câștigat alegerile prezidențiale din Mexic. Este prima femeie președinte al Mexicului.

Autoritatea electorală oficială din Mexic a declarat că rezultatele preliminare arată că fostul primar al orașului Mexico City, în vârstă de 61 de ani, a obținut între 58% și 60% din voturi în alegerile de duminică.
Un avans de aproximativ 30 % față de principala sa rivală, femeia de afaceri Xóchitl Gálvez.

Sheinbaum îl va înlocui președintele Andrés Manuel López Obrador pe 1 octombrie.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
UN TREN ȘI UN AUTOBUZ S-AU CIOCNIT ÎN SLOVACIA
MÂȚA BLÂNDĂ ZGÂRIE RĂU
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI

ȘTIREA INIȚIALĂ

Duminică, în Mexic, urnele de vot, s-au închis. Alegerile istorice vor duce Mexicului prima femeie președinte. Fostul primar al orașului Mexico City, Claudia Sheinbaum, conduce în cursa prezidențială, cu 20% din secțiile de votare numărate de autoritatea electorală din Mexic, scrie AP.

Cei aproape 100 de milioane de alegători înregistrați în Mexic au de ales între două candidate: Claudia Sheinbaum, fostul primar al orașului Mexico City și candidatul ales de partidul Morena, aflat la putere, și Xóchitl Gálvez, senator din partea unui bloc de centru-dreapta al partidelor unite în opoziția față de președintele Andrés Manuel López Obrador, care a demisionat.

Alegerile sunt considerate un referendum asupra președinției lui López Obrador. Alegătorii au votat, de asemenea, un nou Congres, opt guvernatori de stat, primarul Mexico City și peste 19.000 de funcționari locali.

Citește și