• Clotilde Armand și R. Mihaiu cer renumărarea voturilor în S1 și S2.
  • Diferențele între cei 2 și contracandidați sunt de până în 700 de voturi.
  • În 2 localități din Mureș și Alba există situație de balotaj.
  • În Costinești, voturile s-au renumărat de 3 ori până acum.

Cele mai explozive situații sunt cele de la București, dar nu sunt singurele. În Capitală, diferența mică dintre candidații PSD-PNL și USR de la Sectoarele 1 și 2 a făcut ca rezultatul votului să fie contestat și să se ceară renumărarea tuturor buletinelor. Birourile electorale municipale vor decide sau nu renumărarea voturilor.

Atât Clotilde Armand, cât și contracandidatul său, dar și situația de la Sectorul 2 între Radu Mihaiu și Rareș Hopincă este fluidă. Dacă aseară, diferența era, la Sectorul 2, de 1.500 de voturi, acum s-a redus la 728 de voturi între PSD și candidatul de la USR.

La Sectorul 1, în schimb, diferența este destul de mică, 595 de voturi. În general, când apar suspiciuni și diferența e sub 1% din voturi, ar trebui, pentru transparența și corectitudinea procesului electoral să se decidă o renumărare a voturilor. Tot timpul iese scandal la Sectorul 1. Acesta s-a transferat și la Sectorul 2, candidații USR nu își acceptă înfrângerea.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE GARANȚII DE SECURITATE
SE DEȘERTIFICĂ ROMÂNIA?
ÎN CE INVESTEȘTI? TRAVEL DE LUX
3 DE LA USR VOR LA PALATUL COTROCENI
LIKE=TRĂDARE? GEN Z CREDE CĂ DA
UNDE TRĂIEȘTI CEL MAI BINE?

Ce se întâmplă cu solicitarea dnei Armand de renumărare? Cei din BES vor analiza..a fost depusă. Pe tot parcursul zilei de duminică….nu a fost nicio suspiciune rezonabilă pentru care noi să facem o plângere. Toate…noi am fost acolo ca să asistam la acest proces, a spus George Tuță, candidat PNL la Primăria Sectorului 1.

Asistăm la un calcul ridicol..jenant…1000 de voturi de avans..nu pot fi bătute…nici cu 20-30. A pierdut alegerile…agresivă și violentă, a spus Rareș Hopincă, candidat PSD la Primăria Sectorului 2.

Dacă ieri de dimineață pierdusem la un vot, azi am câștigat la două voturi diferență…s-au numărat de 3 ori voturile…nu mai are ce să se schimbe. Da, nu știu ce s-a întâmplat, am adus generator, s-a rezolvat problema, a spus Gheorghe Mechenici – candidat PNL Primăria Costinești.