• Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a avut discuţii cu Asociaţia Română a Băncilor despre programul de relansare economică, IMM Invest şi programul de amânare a ratelor bancare
  • 152.000 de clienţi au solicitat amânarea creditelor la bancă, însumând 3,3 miliarde de lei
  • Şi în cazul programului IMM Invest s-a înregistrat un val de solicitări

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a avut o întâlnire cu Asociaţia Română a Băncilor, în baza parteneriatului Guvernului cu sistemul financiar bancar. Discuţiile au vizat programul de relansare economică, IMM Invest şi solicitările de amânare a ratelor.

„În acest moment, prin OUG 137, au beneficiat 152.000 de clienţi ai sistemului financiar bancar, însumând cam 3,3 miliarde de lei totalul creditelor amânate, cu rată la bancă, până la 9 luni de zile”, a declarat Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor.

Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al ARB, spune că şi programul IMM Invest se bucură de succes, fiindcă a fost înregistrat „un val de solicitări”.

„Probabil că ceea ce am primit acum, în decursul unui interval de o săptămână, o săptămână şi ceva, este ceea ce primeam înainte, într-un interval de timp de peste 6 luni de zile, din punct de vedere al solicitărilor din partea societăţilor mici şi mijlocii”, a spus Sergiu Oprescu, președinte al Consiliului Director ARB.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Florin Cîţu a explicat că următoarele programe pentru relansarea economiei depind de parteneriatul Guvernului cu sistemul financiar bancar.