• Diplomatul le-a cerut francezilor să părăsească ţara din cauza războiului.
  • Franţa este singura ţară din G7 care nu şi-a transferat sediul diplomatic în străinătate.
  • „Mariupol va deveni parte din oraşele care au fost total distruse de război”, a spus consulul Greciei la Mariupol, Manolis Androulakis.

Ambasadorul Franţei la Kiev anunță strângerea dovezilor „despre crimele de război comise în Ucraina”. Diplomatul le-a cerut celor 700 de francezi care au mai rămas în Ucraina să părăsească ţara din cauza războiului. Franţa este singura ţară din G7 care nu şi-a transferat sediul diplomatic în străinătate.

„Suntem în contact permanent cu autorităţile ucrainene. Strângem toate dovezile care pot fi legate de ceea ce poate fi considerat o crimă de război”, a declarat, într-o întâlnire cu presa internaţională, la Lvov, ambasadorul Franţei în Ucraina, Etienne de Poncins.

Consulul Greciei la Mariupol, Manolis Androulakis, ultimul diplomat european care a părăsit marțea trecută oraşul asediat de forţele ruse, ajutând zeci de greci să se salveze, a denunţat ceea ce a văzut, conform Mediafax.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

Sper să nu vadă nimeni la ceea ce am fost martor”, a spus el la sosirea sa la Atena ieri, după o călătorie de patru zile prin Ucraina. „Mariupol va deveni parte din oraşele care au fost total distruse de război: Guernica, Conventry, Alep, Groznîi, Leningrad”.

Putin a acuzat Ucraina de înfăptuirea mai multor „crime de război”

Putin a acuzat Ucraina de înfăptuirea mai multor „crime de război”. Afirmațiile au fost făcute în timp ce acesta a discutat cu președintele Franței, Emmanuel Macron. Acesta a continuat, afirmând că Rusia are doar intenții pozitive, încercând „tot ce este posibil” pentru ca uciderea civililor din Ucraina să nu aibă loc, relatează Shafaq News.

„A fost atrasă atenția asupra numeroaselor crime de război comise zilnic de forțele de securitate ucrainene, în special atacurile masive cu rachete și cu artilerie asupra orașelor din Donbas, a fost reacția Kremlinului în ceea ce privește discuția celor doi lideri de stat.

Mai mult decât atât, Kremlinul a mai mărturisit că armata rusă „face tot posibilul pentru a proteja viețile civililor pașnici, inclusiv prin organizarea de coridoare umanitare pentru evacuarea lor în siguranță”.