Ambasadorul Israelului la ONU afirmă că riposta la atacurile Iranului va fi „în curând”

Cabinetul de război al Israelului îşi cântăreşte opţiunile şi „nu va sta cu mâinile în sân” după ce Iranul a lansat cel mai mare atac al său asupra ţării, a declarat ambasadorul Israelului la Naţiunile Unite, Danny Danon, la CNN.

„Ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută a fost un răspuns fără precedent şi aşa cum am spus astăzi în Consiliul de Securitate că va fi un răspuns foarte puternic şi dureros. Va fi în curând”, a spus Danon.

Iranul a lansat o salvă de aproximativ 200 de rachete balistice către obiective militare israeliene. Au sunat sirenele în tot Israelul şi au fost activate sistemele de apărare ale ţării.

„Cred că ei ştiu că avem capacitatea de a ajunge la orice destinaţie din Orientul Mijlociu şi depinde de noi să decidem cum să o facem şi ce să ţintim”.

Întrebat dacă Israelul ţine cont de mesajul preşedintelui american Joe Biden, conform căruia situl nuclear iranian nu ar trebui să fie vizat în răspunsul Israelului, Danon a declarat: „Ar trebui să fie responsabilitatea SUA şi a altor democraţii occidentale să împiedice Iranul să obţină capacităţi nucleare, altfel va fi prea târziu”.

Danon a declarat că Israelul nu doreşte să vadă o escaladare sau un război, dar a insistat că va riposta împotriva lansărilor de rachete pe scară largă ale Iranului.

„Dar ar trebui să fie un răspuns calculat, deoarece nu vrem să asistăm la un război total cu Iranul. Şi credeţi-mă, nici ei nu vor să îl vadă. Ne-am arătat capacităţile atunci când ne-am luptat cu Hamas în Gaza şi ne luptăm cu Hezbollah în Liban. Ar face bine să se uite la ce s-a întâmplat în Beirut şi în Gaza înainte să înceapă un război cu noi”.

Exit mobile version