- În Japonia, o remarcă jignitoare se sancționează de azi înainte cu un an de închisoare și plata a 2.000 de euro.
- Până acum, legea prevedea doar 30 de zile de detenție și amendă de 70 de euro.
- În codul penal, definiția insultei este destul de ambiguă și se referă mai mult la vătămarea publică a unei alte persoane.
Atenție la comentariile pe rețelele de socializare. Un cuvânt aruncat la nervi poate aduce o amendă mare sau chiar luni bune după gratii.
Advertisment
Creșterea numărului de insulte online reprezintă o problemă reală, dar s-a găsit și soluția. În Japonia, o remarcă jignitoare se sancționează de azi înainte cu un an de închisoare și plata a 2.000 de euro. Până acum, legea prevedea doar 30 de zile de detenție și amendă de 70 de euro.
În codul penal, definiția insultei este destul de ambiguă și se referă mai mult la vătămarea publică a unei alte persoane. Pedepsele au fost crescute după ce o vedetă locală, luptătoare profesionistă și participantă la reality-show-uri, s-a sinucis în urma hărțuirii online.
Recomandări
Deși legea acoperă, de asemenea, insultele proferate offline, este mai puțin probabil ca acestea să fie supuse unor sancțiuni mai dure deoarece sunt difuzate unui număr mai mic de persoane, a declarat Ryuichi Nozaki, partener senior la firma de avocatură Atsumi & Sakai din Tokyo.
Doi bărbați care au postat online insulte la adresa lui Kimura înainte de moartea acesteia au fost amendați anul trecut cu câte 9.000 de yeni fiecare. Mama ei, Kyoko, a declarat că a făcut presiuni pentru întărirea legii privind hărțuirea cibernetică deoarece a considerat că sancțiunile sunt insuficiente.
Partenerii noștri