• Andreea Moldovan îi sfătuiește pe români să achiziționeze alimente doar o dată pe săptămână.
  • Andreea Moldovan: „Dacă stai să te gândești nu-ți trebuie foarte multe lucruri pentru ca să îți ajungă să te hrănești cum trebuie”
  • Andreea Moldovan: „Mama merge sau mergea în fiecare zi la magazin, mai mult pentru socializare. Sunt niște comportamente care pot fi schimbate”

Andreea Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, îi îndeamnă pe români să evite cumpărăturile zilnice. Totodată, ea îi sfătuiește pe oameni să achiziționeze alimente doar o dată pe săptămână, tocmai pentru a evita grupurile mari de oameni.

„Cred că trebuie să ne autoeducăm noi. Să mergem o dată și bine la magazin pentru mai multe lucruri. Pentru că mă gândesc la mama mea, de exemplu. Merge sau mergea, în fiecare zi, se ducea să-și ia o bucățică de ceva de la magazin. Mai mult pentru partea de socializare. Tocmai acest lucru nu ni-l dorim acum. Pentru că aici este riscul. Se pot face cumpărături online. Se poate cumpăra o dată pe săptămână, tot ce ai nevoie pentru o săptămână pentru că nu-ți trebuie atât de mult de fapt. Dacă stai să te gândești nu-ți trebuie foarte multe lucruri pentru ca să îți ajungă să te hrănești cum trebuie. Se poate merge la ore de dimineață”, a declarat Andreea Moldovan, luni seara, într-o intervenție la Digi24.

Totodată, Andreea Moldovan spune că înainte de pandemie, în Elveția, magazinele se închideau la ora 19 și nu se comenta.

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
UN BAN DAI ȘI STAI ÎN RAI
AU SUBIECTE DE DISCUȚIE
GLUTEN FREE, CAKE FOR ME!
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE

„De ce nu ne gândim că în Elveția, sau în alte țări, toate magazinele în epoca pre-pandemie se închideau la ora 19. Nu se mai comenta nimic. (și magazinele închid duminica) exact. Și nici sâmbăta după ora 14 nu erau. Drept pentru care ne-am obișnuit fiecare ca dimineață, înainte de serviciu, să ne luăm atunci ce ne trebuia, să lăsăm acasă, după care să mergem la locul de muncă. Sunt niște comportamente care pot fi schimbate, pentru că, repet, situația de acum este o situație absolut particulară”, a continuat Andreea Moldovan.