• Andrei Belousov a fost audiat în Consiliul Federației.
  • Belousov vrea să elimine birocrația din MApN rus.
  • Belousov: trebuie rezolvate problemele cu îngrijirea medicală a ofițerilor și locuințele.

Schimbarea lui Serghei Șoigu de la conducerea Armatei ruse și înlocuirea lui cu un economist civil de carieră – reprezintă cea mai semnificativă mutare a lui Putin la mai bine de 2 ani de când a invadat Ucraina. Andrei Belousov nu are experiență militară și este cunoscut ca un susținător al implicării mai mare a statului în economie. Un fidel al lui Putin, văzut de publicațiile occidentale, chiar și ca posibil succesor al Președintelui rus, Belousov a fost audiat astăzi în Consiliul Federației unde a spus cum vede desfășurarea războiului în Ucraina.

Noul Șef al Armatei ruse a fost destul de scurt în declarații. Mâine va fi votat ca noul Ministru al Apărării din Rusia. Andrei Belousov a vorbit despre securitatea socială a personalului militar, pentru că sunt diferite plângeri în ceea ce privește soldații din Ucraina. Acesta a vorbit despre birocrație, dar și despre plăție pentru locuințe.

Întrebat dacă salariul de 200.000 de ruble, adică 2.000 de euro este convenabil pentru un soldat care își riscă viața, Belousov a declarat că momentan acest venit este suficient.

Recomandări

„HARRY NU POATE GARANTA SIGURANȚA FAMILIEI”
CUM AJUNGI LA „PORTALUL SPRE IAD”?
A.I.-UL ADUCE TOT MAI MULTE PROBLEME
BIDEN ASIGURĂ ALEGĂTORII DE CÂȘTIG
CEA MAI MARE TIPOGRAFIE A UCRAINEI A FOST ATACATĂ
ZELENSKI CERE MAI MULTE ARME

Presa din întreaga lume vorbește despre această schimbare pe care a făcut-o Putin, duminică seara. Concluzia presei internaționale este că Rusia face exact ceea ce a făcut și SUA în anii 70, adică își schimbă economia într-o economie de război.

Putin lucrează cu Belousov de 16 ani. Acesta este văzut ca un tehnocrat eficient care are o relație foarte bună cu Putin. Va susține proiecte precul proiectul de dezvoltare al dronelor, în contextul în care Rusia a anunțat că va susține armata cu 6,7% din PIB. Putin se pregătește pentru un război prelungit.

Citește și