Anne Hidalgo este criticată de rivalii săi după ce a propus păstrarea inelelor olimpice pe Turnul Eiffel până în 2028

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că dorește să păstreze inelele olimpice fixate pe Turnul Eiffel, astfel încât „spiritul festiv” al unor Jocuri de succes să dăinuie mult timp după încheierea acestora, scrie Politico.

Cu toate acestea, rivalii săi consideră că este o încercare de a lipi un afiș de campanie pe unul dintre cele mai emblematice monumente din lume înainte de următoarele alegeri pentru funcția de primar din 2026, care o vor opune pe Hidalgo lui Rachida Dati, ministrul culturii demisionar și actual primar al arondismentului în care se află Turnul Eiffel.

David Alphand, un consilier municipal parizian de dreapta și aliat al lui Dati, a declarat că Hidalgo „a făcut tot posibilul pentru a recupera efectele pozitive” ale Jocurilor Olimpice.

„Ea a dat dovadă de foarte mult oportunism politic”, a declarat Alphand. „Turnul Eiffel nu a fost făcut să atârne orice și orice pe el.”

Paris 2024 a convins publicul francez să găzduiască Jocurile prin promisiunea de a le face „cele mai ecologice din istorie”, promițând să utilizeze în cea mai mare parte infrastructura preexistentă în scopuri de sustenabilitate și pentru a împiedica costurile să scape de sub control. Multe dintre locațiile temporare au fost construite în inima orașului, astfel încât monumente emblematice precum Turnul Eiffel au devenit parte a decorului pentru evenimente precum ceremonia de deschidere sau voleiul pe plajă.

După Jocuri, aceste structuri temporare ar trebui să fie demolate. Centrul Parisului ar trebui să revină, în mare parte, la ceea ce a fost.

Exit mobile version