• Fauci, numit ieri consilier medical șef al lui Joe Biden, a declarat că regretă modul în care s-a exprimat anterior și a subliniat că are „mare încredere” în omologii săi britanici.
  • El a explicat că ceea ce a vrut să spună este doar faptul că SUA nu ar fi putut lua o decizie atât de repede, dat fiind că în America există un scepticism accentuat referitor la siguranța și eficacitatea vaccinului.
  • În SUA va avea loc o întâlnire publică a unui grup consultativ al FDA pe 11 decembrie pentru a evalua vaccinul aprobat de Marea Britanie.

Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, și-a cerut scuze pentru că a sugerat că autoritatea britanică de reglementare a medicamentelor s-a grăbit să aprobe vaccinul împotriva COVID-19, relatează The Guardian. Comentariile sale au avut loc la o zi după ce Marea Britanie a devenit prima țară care a aprobat pentru uz general vaccinul anti-Covid 19 produs de Pfizer-BioNTech.

Fauci a declarat pentru BBC că regretă modul în care s-a exprimat anterior, precizând că nu a judecat Marea Britanie pentru rapiditatea cu care a aprobat vaccinul, ci a vrut să accentueze diferența dintre cele două state, în America existând un scepticism accentuat referitor la „credibilitatea siguranței și a eficacității” vaccinului. „Am mare încredere în ceea ce face Regatul Unit atât din punct de vedere științific, cât și din punct de vedere al activității de reglementare”, a precizat el.

„La noi procesul acesta ia mai mult timp decât este nevoie în Marea Britanie. Asta este realitatea”, a spus el, adăugând: „Nu am vrut să sugerez nicio superficialitate, chiar dacă a sunat așa”.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Fauci a spus anterior că Agenția britanică de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA) „s-a grăbit să facă această aprobare”. El a afirmat că Agenția britanică de reglementare a medicamentelor „nu a procedat la fel de atent” ca Agenția de administrare a Alimentelor și a Medicamentelor din SUA (FDA), care a preferat să nu se grăbească pentru a nu alimenta scepticismul oamenilor față de vaccin.

Fauci a făcut comentariile sale inițiale înaintea primei sale întâlniri cu Joe Biden, după care președintele ales a confirmat că Fauci – care a avut o relație dificilă cu Donald Trump – va rămâne în funcția de director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, fiind numit consilier medical șef.

June Raine, directoarea MHRA, a subliniat anterior că nu a existat nicio grabă în verificarea vaccinului.

Miercuri, MHRA britanic a fost elogiată de Moncef Slaoui, consilier șef al programului Warp Speed al guvernului SUA pentru dezvoltarea vaccinurilor și a tratamentelor pentru Covid-19, care a spus reporterilor că agenția britanică este la același nivel cu FDA, numind-o „motorul științific” al Agenției Europene pentru Medicamente.

Un grup consultativ al FDA va avea o întâlnire publică pe 11 decembrie pentru a evalua vaccinul aprobat de Marea Britanie.