• Secretarul de stat american, Antony Blinken, vine miercuri, 29 mai, la Chișinău.
  • Antony Blinken se va întâlni cu preşedinta Maia Sandu, cu prim-ministrul Dorin Recean şi cu alţi oficiali.
  • „Va avea ocazia să evidenţieze progresele înregistrate de Moldova pe calea integrării europene”, a transmis Departamentul de Stat.

Secretarul de stat american, Antony Blinken, vine miercuri, 29 mai, la Chișinău. Oficialul va anunța un nou pachet de sprijin din partea Statelor Unite ale Americii pentru Republica Moldova. 

Antony Blinken se va întâlni cu preşedinta Maia Sandu, cu prim-ministrul Dorin Recean şi cu alţi oficiali. „Va avea ocazia să evidenţieze progresele înregistrate de Moldova pe calea integrării europene, consolidarea democraţiei şi ameninţarea reprezentată de interferenţa Rusiei în procesele sale interne”, a transmis Departamentul de Stat.

„Anticipez că va avea un pachet solid de sprijin pentru tranziţia Moldovei atât în ceea ce priveşte independenţa energetică sau o mai mică dependenţă de sursele din est, dar şi în ceea ce priveşte sprijinul pentru democraţie împotriva ameninţărilor ruseşti”, a declarat vineri într-un briefing de presă asistentul secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, James O’Brien.

Recomandări

CINE L-AR ÎNLOCUI PE BIDEN
FRANȚA VOTEAZĂ EXTREMELE
BIDEN A PIERDUT PRIMA DEZBATERE
CE FACI ÎN WEEKEND LA BUCUREȘTI
CIOLACU VREA CONSULTĂRI PE ALEGERI
TAYLOR SWIFT ÎNTRECE JOCURILE OLIMPICE

Citește și