• Blinken urmează să se întâlnească cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi la Cairo.
  • Cel mai înalt diplomat american se deplasează în Iordania şi Qatar în această săptămână.
  • Vizita are loc după ce, la 31 mai, preşedintele american Joe Biden a prezentat o propunere de încetare a focului în trei etape din partea Israelului.

Secretarul de stat al SUA, Blinken, va vizita luni Egiptul şi Israelul, într-un moment critic în care Washingtonul încearcă să crească presiunea asupra Hamas şi Israelului pentru a ajunge la o încetare a focului în Gaza şi pentru a se asigura că războiul nu se extinde în Liban, scrie Reuters.

În cea de-a opta sa vizită în regiune de când militanţii Hamas au atacat Israelul la 7 octombrie, declanşând cel mai sângeros episod din conflictul israeliano-palestinian care durează de zeci de ani, cel mai înalt diplomat american se deplasează, de asemenea, în Iordania şi Qatar în această săptămână.

Blinken urmează să se întâlnească cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi la Cairo, înainte de a se deplasa în Israel în cursul zilei de luni, unde se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu şi cu ministrul apărării Yoav Gallant, potrivit programului Departamentului de Stat.

Recomandări

ROMÂNIA SE CALIFICĂ ÎN OPTIMI
RUTTE ESTE NOUL SECRETAR GENERAL NATO
CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII PĂRINTE ÎN ERA DIGITALĂ?
U.B.B. ÎN TOP UNIVERSITĂȚI
CE VEZI AZI? COLECȚII COUTURE LA PARIS
ROMÂNIA SE DUELEAZĂ CU SLOVACIA

Vizita are loc după ce, la 31 mai, preşedintele american Joe Biden a prezentat o propunere de încetare a focului în trei etape din partea Israelului, care prevede o încetare permanentă a ostilităţilor, eliberarea ostaticilor israelieni şi a prizonierilor palestinieni şi reconstrucţia Gaza.

Citește și